Kötivizig: Átlátható és átjárható erdő kialakítása a cél

kotivizigA Kötivizig Szolnok belterületén a folyópart mentén húzódó fa- és erdőállományait lehetőségei szerint igyekszik a lakossági elvárásoknak megfelelően gondozni – mondta Ficzere András.

A Kötivizig főerdésze a szoljon.hu regionális portál szerkesztőségéhez beérkezett olvasói jelzésekre reagált, miszerint „indokolatlanul vágják a fákat a megyeszékhely árterein”. A szakember az elvárások között említette az átláthatóságot, balesetveszély nélküli átjárhatóságot, a folyók gyalogos megközelíthetőségének biztosítását, valamint a hulladékmentességet. Hozzátette: ennek érdekében a közelmúltban eltávolították a zömében ámorfa, amerikai kőris és zöldjuhar fa- és cserjefajokból álló, roppant sűrű cserjeszintet, mely a hulladékok felhalmozódását is fokozta.

– Egyes lakossági visszajelzések szerint tetszetős folyópartot, mások szerint természetestől idegen állapotot alakítottunk ki. Nem kívánunk véleményeket átformálni, de nekünk, mint erdő- és vagyonkezelőnek, a belterületi faállományok veszélyelkerülő fenntartása a célunk – fogalmazott a szakember. Végül megjegyezte: a Kötivizig illetékességi területén lévő hullámtereken 10 ezer hektárnál is nagyobb területen található ilyen típusú beavatkozásoktól mentes erdőállomány.

(szoljon.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?