150 lopott motorfűrész, fűkasza és egyéb gép került vissza a tulajdonosaikhoz

lopott_gepek_1Szerszámgépeket zsákmányoló bandát lepleztek le az érdi rendőrök. A sikeres nyomozásnak köszönhetően eddig 152 darab munkagépet foglaltak le, amelyeket a mai napon elkezdtek visszaszolgáltatni a jogos tulajdonosoknak.

A gyanúsítottak tavaly augusztus és szeptember folyamán loptak el számos fűkaszát, fűnyírót, aggregátort, döngölőt és egyéb kisgépet köz-, munka- és mezőgazdasági területekről. A zsákmányt orgazdán keresztül próbálták meg értékesíteni. Kizárólag jó minőségű, márkás eszközöket emeltek el, kihasználva az ezekkel dolgozók pihenő idejét vagy éppen figyelmetlenségét. A bűncselekmény-sorozat felgöngyölítése érdekében az érdi kapitányság nyomozói a szomszédos kapitányságokkal is felvették a kapcsolatot. Az így kapott információk alapján kirajzolódott egy érdi központú, nagyjából egyenlő sugarú kör, ahol a bűnbanda tevékenykedett – mondta el Pintér Lajos alezredes, az Érdi Rendőrkapitányság vezetője.

Alapos adatgyűjtés és a tanúk felkutatása vezetett oda, hogy december 3-án a nyomozók eljutottak arra a címre, ahol a lopott gépeket árulta egy érdi vállalkozó. A nála talált holmival nem tudott elszámolni és a kihallgatások során bevallotta, kik voltak a “beszállítói”, akiket március 3-án vele együtt előzetes letartóztatásba helyeztek.

lopott_gepek_1

A rendőrség eddig összesen 152 darab szerszámgépet azonosított be és foglalt le a károsult cégek közreműködésével. Ezeket a mai napon elkezdték visszaszolgáltatni a jogos tulajdonosoknak. Pintér alezredes hangsúlyozta, az ügy még nem zárult le, folytatják a nyomozást, mert arra számítanak, hogy további elkövetők és lopott holmik előkerülnek elő.

Több mint tizenkét cég szerepel a tolvajbanda károsultjai között. Somogyi Lajos, a Puhi-Tárnok Kft. ügyvezetője az Érdi Rendőrkapitányság udvarán kettő nagy értékű szerszámgépet kapott vissza. Mint mondta, összesen négy gépük tűnt el, akadt köztük csaknem vadonatúj. A tolvajok összesen közel 2,3 millió forinttal károsították meg a cégét, amelyből most több mint egymilliós értékéket sikerült visszaszerezniük az eredményes rendőri munkának köszönhetően.

(hirtukor.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?