Magánerdős kerekasztal beszélgetéseket szervez a MEGOSZ – Ötleteket vár a szövetség!

megosz_logo_uj_kiemeltA Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége 2015-ben kerekasztal beszélgetések során szeretne választ és megoldást találni a magánerdő gazdálkodás legégetőbb problémáira.

Ezek a kérdéskörök a MEGOSZ szerint a következők:
– Nem működő magánerdők megszólítása és gazdálkodásba vonása
– Az osztatlan közös gazdálkodással érintett erdőterületek csökkentése a magánerdőkben
– A magánerdők birtokkoncentrációjára, elaprózódásuk megállítására teendő intézkedések
– Az erdészeti szakirányítási (szakszemélyzeti) támogatások visszaállítása

“Első lépésként szeretnénk minél szélesebb körben megszólítani a magánerdő tulajdonosokat, gazdálkodókat, erdészeti szakirányítókat, erdészeti szakhatóságok dolgozóit, kutatókat és oktatókat, döntéshozókat, kérve, hogy konkrét javaslataikkal, ötleteikkel segítsék munkánkat. Kérünk tehát mindenkit, aki szívügyének tekinti a magyar magánerdők ügyét, hogy a fenti problémák megoldására vonatkozó javaslatait, elképzeléseit, az azok megvalósításához teendő konkrét lépéseket, a különböző jogszabályokban szükséges szövegszerű, indoklással alátámasztott módosító javaslatait szíveskedjen megküldeni számunkra a MEGOSZ bármelyik alábbi elérhetőségére” – írta Dr. Sárvári János, a MEGOSZ ügyvezető elnöke a szervezet honlapján.

A válaszokat, üzeneteket legkésőbb 2015. április 10-ig juttathatják el a MEGOSZ részére. “Ezt követően a beérkezett javaslatokat feldogozzuk, lehetőség szerint egységesítjük, majd valamennyi kérdéskörben külön-külön kerekasztal beszélgetésben vitatjuk meg, témánként 8-10 fő szakértő bevonásával. Az így kialakított legjobb megoldási javaslatokat a MEGOSZ felterjeszti az illetékesekhez, kérve a szükséges lépések megtételét” – közölte Dr. Sárvári János.

A MEGOSZ elérhetőségei:
1021 Budapest, Budakeszi út 91.
Fax: 06-1-391-42-99
megosz@mail.datanet.hu

(MEGOSZ.org)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?