A vadászvizsga rendeletről egyeztetett az OMVK szakbizottsága

Vadász, aki lőni készül

Az Országos Magyar Vadászkamara szakbizottsága az utóbbi hónapok tapasztalatait összegezte március 9-én délelőtt a szervezet fővárosi, Medve utcai székházában.

A 2014 januárja óta hatályos, a vadászvizsgát megelőző tanfolyamról és a vadászvizsgáról szóló 126/2013. (XII. 17.) VM rendelet kötelezővé tette a 100 órás tanfolyam elvégzését a vadászvizsga letétele előtt, emellett pedig pontosan meghatározta a képzés részleteit. Több tanfolyamszervező is fogalmazott meg az új rendszerben szervezett tanfolyamok gyakorlata során felmerült észrevételeket és módosítási javaslatokat. Az Oktatási Bizottság ezek mellett a lebonyolított vizsgák tapasztalatait is megvitatta. A rendelet néhány pontján kívül a vizsgán a képfelismerésnél használatos – egyben a tesztkönyvben szereplő – fotókról szintén esett szó; a képanyag további csiszolására, finomítására is vannak javaslatok.

A Bizottság a jövőben szélesebb körű egyeztetést is elképzelhetőnek tart az regisztrált tanfolyamszervezők részvételével, hogy a lehető legtöbb érintett fejthesse ki véleményét a bő egy éve hatályos jogszabállyal kapcsolatban, és a levont következtetések alapján – a Földművelésügyi Minisztérium törekvéseinek megfelelően – érdemi változtatásokkal lehessen tovább javítani a szabályozást. A rendelet így még jobban szolgálhatja majd célját: gyakorlatias, jól felkészült, megfontolt és a vadászat terén tájékozott, etikus tagokkal bővítheti a hazai vadászok közösségét.

(OMVK)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?