A VMSZ a koalícióból is kilép a vajdasági erdőgazdasági közvállalat eltávolított igazgatója érdekében

pasztor_istvanPásztor István, a Vajdaság Magyar Szövetség elnöke közölte, elfogadja Nenad Čanaknak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) elnökének tárgyalási meghívását, de csak azzal a feltétellel, hogy Takács Mártát visszahelyezik a Vajdaság Erdői (Vojvodinašume) közvállalat élére megbízott igazgatóként.

Pásztor közölte: a VMSZ kilép a tartományi hatalmi koalícióból, amennyiben ma vagy holnap nem rendezik az erdőgazdasági vállalat igazgatója kinevezésének kérdését. „Ha ez nem történik meg, mi ezt annak jeleként értelmezzük majd, hogy nincs szükség ránk a parlamenti többségben. Függetlenül ettől, a hatalmi többség megmarad majd a Demokrata Párttal (DS), a Vajdasági Szociáldemokrata Ligával (LSV) és a Boris Tadić pártjából származó káderekkel” – mondta Pásztor.

Mint ismeretes, a tartományi kormány múlt héten Aleksandar Obradovićot nevezte ki a Vajdaság Erdői (Vojvodinašume) közvállalat megbízott igazgatójává Takács Márta, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) embere helyett, aki 2004 óta irányította a közvállalatot. Pásztor István ezt követően kijelentette: Bojan Pajtić tartományi miniszterelnököt leszavazta a saját kormánya, ez pedig – mint fogalmazott – példátlan eset.

Takács Márta leváltásához az LSV ragaszkodott, hivatkozva a fellebbviteli bíróság döntésére, amely szerint Takács Márta nem nyújtotta be a törvényes határidőn belül a teljes dokumentációt a tartományi mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti titkárságnak a Vajdaság Erdői vállalat igazgatói tisztségére kiírt pályázatára, ezért kinevezése törvényellenes.

(vajma.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?