Bemutatkozik a Dragone erdészeti zúzó és mulcsozó

dragone_erdeszeti_zuzo_1A 2015-ös AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon a nyíregyházi Agroker Holding Zrt. standján is találkozhattunk erdészeti géppel. A cég a mulcsozóiról és erdészeti zúzóiról is ismert Dragon gyártó termékeit is forgalmazza, ezek közül állított ki termékeket a Hungexpo B pavilonjában.

„A Dragone cég széles felhasználásra, a legegyszerűbbtől a legmagasabb szintig gyárt zúzó gépeket. A legmagasabb szinten természetesen erdészeti gépeket értünk, hiszen ezek használatakor már nagyon komoly erőhatások lépnek fel, így tehát nagyon erős, strapabíró gépek kellenek, hogy zúzzák a fát. Az erdészeti gépeinkből két kategória van; a Dragone MPF mulcsozó és a Dragone HFS erdészeti zúzó” – árulta el a standon Dojcsák János a gép üzletág vezetője.

„A Dragone HFS erdészeti zúzó az, amivel ha megindulsz egy sűrű bozótossal szemben, akkor a kidőlt fákon át a kiálló tuskóig mindent le fogsz aprítani. A ventilátor szíjhűtést és automata szíjfeszítést kapott, továbbá van felül egy védő-borítókeret, ami állítható. A gép választható hátra vagy a traktor orrára szerelhető kivitelben is” – tudtuk meg a szakembertől, aki a másik terméket is bemutatta az Erdő-Mezőnek.

dragone_erdeszeti_zuzo_2

„A Dragone MPF egy hagyományos mulcsozó, ami nagyobb hengert, valamint extra erős és nagy átmérőjű (220 mm) rotort kapott. A gép dupla palástlemezzel páncélozott, amelynek vastagsága 10 mm. A mulcsozó kiválasztásánál mindig meghatározó a gép tömege, és hogy mennyi vas van benne. Minél több, annál masszívabb, és erdészeti felhasználásra nehéz, nagyon erős gépek kellenek. A Dragone MPF-et lényegében erdészeti tisztító mulcsozónak nevezném, de köves területen is kiválóan lehet használni. Ez 15-17 centis ágakat is képes lezúzni”.

A mulcsozóból létezik „A” és a „B” kivitel. Mint megtudtuk, a „B” nehezebb, mert hidraulikusan eltolható, míg az „A” fix. „Ha olyan bozótok vannak, aminek az alját akarja zúzni a felhasználó, akkor a „B” módozat szükséges, ezt jobbra ki lehet tolni a traktor háta mögött.” – fogalmazott Dojcsák János.

A Dragone HFS erdészeti zúzó és a Dragone MPF mulcsozó mellett a nyíregyházi Agroker a Dragone TS adaptert is erdészeti felhasználásra, korona-alakításhoz ajánlja karos gépekre, hidraulikus csatlakozással.

„Ezeknek a gépeknek nagyon jó szerviz-asszisztenciája van, nagyon gyorsan reagálnak bármilyen problémára, és nagyon jó az alkatrész-ellátás is. Nem sok ilyen robusztus gép van a piacon. Ami pedig van, annak jóval magasabb az árfekvése. A Dragone erdészeti gépek prémium minőséget és közepes árat képviselnek” – zárta beszélgetésünket a szakember.

Érdeklődjön a Dragone erdészeti gépekről az alábbi elérhetőségen:
Dojcsák János
Agroker Holding Zrt.
+36-42-598-470

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?