Erdészeti gépek és termékek is lesznek az idei AGROmashEXPO kiállításon

jg_max_agromashMint minden évben, úgy idén is január végén nyitja meg kapuit az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás a HUNGEXPO területén. Január 28-tól 31-ig a mezőgazdasági termelők mellett az erdőgazdálkodókat is sok érdekesség várja. Az Erdő-Mező most megmutatja, milyen erdészeti gépek és erdészeti termékek lesznek a standokon.

A rendezvényen természetesen az Erdő-Mező Online is jelen lesz, hiszen a legfrissebb Erdő-Mező Magazinunkat is osztani fogjuk az érdeklődőknek, ráadásul folyamatosan tudósítunk is a programról! Erdő-Mező Videó a 2014-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításról:

forest_power_kftÚj rönkszállító pótkocsi és Westtech döntőfej

Részt vesz a rendezvényen például a Ponsse erdészeti gépek hazai forgalmazója, a Forest Power Kft. is. Harvester és forwarder ugyan nem lesz a standjukon, de egy igazi újdonságot mutatnak be a közönségnek. “Új termékként az FTG Forest Technology Group FB70 rönkszállító pótkocsiját láthatják majd az érdeklődők FB51 daruval. Az eszközt 7 tonnás terhelhetőség, 1,9 négyzetméteres rakfelület keresztmetszet és 3700 centiméteres rakfelület hossz jellemzi. A pótkocsi 4 tengelyén hidraulikus fékek vannak. Az FB51 daru 5,1 méter kinyúlású, nettó 26 kNm emelőkapacitású” – mondta el az Erdő-Mező Online kérdésére Bálint András.

A Forest Power standján emellett a Westtech gyár W820-as hasítója és 4,5-9 tonna össztömegű kotróra szerelhető C150 döntőfeje lesz látható. Utóbbi 15 centiméteres maximális vágási átmérővel és opcióban gyűjtő és fordító funkcióval érhető el.

grube_kftVadászruhák és speciális vadháló a Grube Kft.-nél

“Standunkon a vadászat-szabadidő, a kertészet és a vadkár elleni védekezés jelenik majd meg” – árulta el az Erdő-Mező kérdésére Máthé László a Grube Kft.-tól. A cég standján a vadászruhákat és a vadászati kiegészítőket találhatnak majd az érdeklődők, de a kertészethez kapcsolódva kéziszerszámok, magassági ágvágók, kézifűrészek és metszőollók is ki lesznek állítva.

Ezek mellett a Nodimor vadhálót is bemutatják a gazdálkodóknak, amelyet kifejezetten erdővel határos mezőgazdasági területekre ajánlanak. “Ez a vadkárelhárítás egyik legbiztonságosabb módja, hiszen a vadháló szerkezete olyan, hogy a csomók nem csúsznak el. Ha jól van felszerelve, akkor a vaddisznó sem tudja megbontani” – tudtuk meg Máthé Lászlótól.

A Grube Kft. emellett két nagy, egyenként több mint 1000 oldalas szakmai katalógussal is készül a kiállításra, amelyekből a cég termékeit lehet megismerni. Az egyik ilyen az erdészet-kertészet-vadkár, míg a másik a szabadidő-vadászat témaköröket dolgozza fel.

igj_jarmugyartasPótkocsi és rönkvonszoló az IGJ-nél

Az idei évben sem hiányozhat a kiállításról az IGJ Járműgyártás, ráadásul a tavalyihoz hasonlóan, most is készülnek erdészeti gépek bemutatásával. 2015-ben a 10 tonna teherbírású IGJ ERD 100 HD rönkszállító pótkocsi és egy rönkvonszoló kap helyett a területen.

Tavaly egy erdészeti Branson traktort is kiállított a cég, idén csak az alap felszereltségnek lesz helye. “A termékpalettánk sokkal szélesebb, de nagyon korlátozott a hely, így csak ezek az erdészeti gépek férnek el. De a Branson traktor esetében is tudunk erdészeti kivitelt ajánlani” – mondta el az Erdő-Mezőnek Gyenge Jenő.

jg_max_kftJG-Max – POSCH, Maxwald és kertészeti újdonság

A JG-Max Bt. idén 200 négyzetméteren mutatja be gépeit a G pavilonban. A POSCH GmbH standard termékei közül a HydroCombi, a Spaltaxt és 9T Splitmaster hasítókat, körfűrészeket, Hackblitz ágaprítót és kérgezőgépet állítanak ki, de látható lesz a Spaltfix daraboló-hasítógépek 360-as szériája is.

Nem hiányozhatnak a JG-Max Bt. standjáról a Paldu márkanév alatt forgalmazott Posch gyártmányú hasítók és darabolók sem. A tűzifa-feldolgozás eszközei mellett kiállítják a Maxwlad GmbH erdészeti csörlőit és rönkfogóit, valamint a Pewag erdészeti hó- és terepláncait. Újdonságként bemutatják a GTM Professional kertészeti gépei is. Természetesen a kiállítás alkalmából különböző kedvezményekkel várják a látogatókat.

megazet_kftDíjazott AHWI erdészeti zúzó a Megazetnél

A Megazet Kft. AgrárgépShow-n látható standját az Erdő-Mező már egy külön cikkben bemutatta, aminek oka, hogy a cég által forgalmazott AHWI M500 erdészeti zúzó Nemzetközi Termékfejlesztési ELISMERŐ Oklevelet kapott a kiállítás szervezőitől. „Ez egy viszonylag új fejlesztése az AHWI-nak. Az erdészeti zúzó kiváló, brutális munkát végez, így nagyon sokrétű a hasznosíthatósága. Nem csak az erdészetben és a mezőgazdaságban, de az építőiparban is kiválóan használható irtási területek rendbetételére, utak karbantartására, csővezetékek vonalainak megtisztítására” – mondta el az Erdő-Mező kérdésére Drexler János, a Megazet Kft. ügyvezetője.

Az AgrárgépShow ideje alatt a cég standján a díjazott terméken kívül egy AHWI S700-650 pásztakészítő is várja majd az erdőgazdálkodókat.

A mezőgazdasági termelők számára két Zetor traktor (egy 150 lóerős változat és egy Proxima) valamint a Fella frontkaszája, rendsodrója és rendterítője és két függesztett kaszája is látható lesz.

romeplow_btRome erdészeti tárcsa egyenesen az erdőből

Szintén kiállítóként vesz részt a rendezvényen a Romeplow Hungary Bt. Az extrém igénybevételt is kibíró tárcsáiról ismert amerikai Rome cég magyarországi képviselete az 1-es kapu mellett kiállít egy magyarországi magánerdészetnél használt Rome TACW-10 típusú tárcsát. “A két méter munkaszélességű gép, 813 milliméter átmérőjű tárcsalapjaira eső súly tárcsalaponként eléri a 278 kilogrammot, amely a 25 centimétert is elérő munkamélységgel alkalmas a szántás  kiváltására az erdészeti munkáknál” – magyarázta az Erdő-Mezőnek Májer Zsolt. A Rome erdészeti tárcsák részletes bemutatását IDE kattintva olvashatja el!

stihl_kftA STIHL sem maradhat le

A rendezvényről természetesen nem hiányozhat az Andreas STIHL Kft. sem. A cég standján ezúttal is széles kínálattal várják az érdeklődőket. Motorfűrészek, fűkaszák, lombfújók és egyéb eszközök is lesznek a kiállításon.

szegana

Serrat erdészeti zúzó a Szegána standján

A Szegána Kft. standján a mezőgazdasági gépek között egy Serrat FX erdészeti zúzó is megbújik majd – tudta meg Nagy Márktól az Erdő-Mező. “A kiállításon látható gép 12-15 centiméteres ágvastagságig képes zúzni. Döntőkerettel együtt állítjuk ki, és tudni kell még róla, hogy a hátsó ajtó hidraulikusan nyitható” – magyarázta a szakember.

A standon egyébként a McCormick traktorok új X generációját is láthatják majd az érdeklődők.

MTZ, Valtra, Steyr, Fendt, Ursus – Traktorok minden mennyiségben

Ugyan erdészeti kivitelt nem látunk majd a kiállításon, de több olyan traktormárka is megjelenik majd, amelyek erdészeti opcióval is kérhetők. Mivel a cégek képviselői, értékesítői is ott lesznek a standokon, bátran lehet majd érdeklődni az erdei használatról is.

Az Axiál Kft. esetében a Claas és a Landini traktorok mellett leginkább a Fendt az, amelyet nyugaton előszeretettel alkalmaznak erdészeti munkára. A forgalmazó az egész D pavilont kibérelte a kiállítás alatt, sőt, naponta kétszer (11:00 és 13:30) fél órás 5-Let Show keretében mutatja be újdonságait – többek között a legújabb Fendt traktorát. De az erdőgazdálkodók számára szintén érdekes lehet a Manitou rakodógépek felhozatala is.

Természetesen nem hiányozhat egy magyarországi gépkiállításról az MTZ, amelyet előszeretettel használnak a hazai erdőkben. Több standon is találkozhatunk majd a márkával, de a fő hazai képviselet, a Belarus Tractor Kft. is ott lesz az AGROmashEXPO-n.

Az Agro-Boma Kft. idén is kiállítja az Ursus traktorokat, ahogy az Agro-Tipp Kft. is a Steyr erőgépeket. Mindét cég esetében olyan márkákról van szó, amelyek erdészeti opcióval is kérhetők.

valkon_kftA Valkon Kft. standján pedig a Valtra erőgépeit mutatják be. Jócsák Attila, a cég erőgépkereskedelmi vezetője az Erdő-Mezőnek elárulta; a Valtra traktorok közül az A, az N és a T széria is képviselteti magát. Utóbbiból az új T174 ECO Active típus lesz látható homlokrakodóval. Szintén homlokrakodóval állítják majd ki a Valtra N 113 Hitech traktort is. A Valtra új T szériájáról bővebben IDE kattintva olvashat!

A felsoroltak mellett a Penda Kft. standján lehet még erdészeti gépet találni, ám időhiány miatt ennek részletezését, sajnos, a kiállító cég nem tudta vállalni. Standjukat azonban így is érdemes megtekinteni, hiszen 2014-ben Agrimaster erdészeti zúzóval várták az erdőgazdálkodókat.

Az alábbiakban felsorolunk még néhány céget, amelyek foglalkoznak erdészeti gépekkel, ám úgy tudjuk, a kiállításra csak mezőgazdasági terméket visznek ki. Felhívjuk Olvasóink figyelmét, hogy a lista természetesen nem feltétlenül teljes, hiszen rengeteg kiállító vesz részt az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon!

– Agrolánc Kft. – aprítógépek, Antonio Carraro traktor
– Agrowolf Kft. – erdészeti pótkocsi, daru
– Atra Kecskemét Kft. – traktorgumi
– Bohnenkamp International s.r.o. – traktorgumi
– BOHRTRAC Kft. – tolólap, gyökérkiszedő
– Busa Bt. – erdészeti talajművelő eszközök
– DM-Ker – Doosan kotró-rakodók és Bobcat rakodógépek
– Fliegl Abda Gépgyártó Kft. – erdészeti pótkocsi, rönkhasító, apríték-feldolgozás
– Grandis Kft. – munkaruházat
– Sato-Gép Kft. – homlokrakodók
– Szal-Agro Kft. – erdészeti zúzó
– Trelleborg Industrial Products Germany GmbH – traktorgumi

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?