Jövőre debütálhat az új Dacia Duster terepjáró

dacia_dusterA legfrissebb hírek szerint a Dacia mérnökei gőzerővel dolgoznak a rendkívül sikeres Duster crossover következő generációján. A prototípusok állítólag már tesztelésközeli állapotban vannak.

Ha minden igaz, akár a jövő év második felében bemutatkozhat a második generációs Duster, ami 2017 elején, vagyis két év múlva érkezhet meg a piacra – a prognosztizálás különben abszolút reális, ugyanis 2017-re a jelenlegi Duster (ami már túl is van első komolyabb frissítésén) modellciklusa végéhez érkezik. Az újdonság szinte minden téren jobb lesz a jelenlegi változatnál, igaz, a találgatások szerint az ára is borsosabbra alakulhat valamivel.

A legnagyobb újdonság, hogy immár opcionálisan hétüléses kialakításról szól a fáma. Szériában természetesen a jövőben is öt üléssel érkezik majd a modell, de biztosan nagyon sokan fognak örülni a hétüléses opciónak (már ha valóban így dönt a vezetőség), még akkor is, ha felállított hét üléssel várakozásaink szerint a csomagtartó gyakorlatilag meg fog szűnni létezni. Persze ha nincs szükség a pluszszékekre, azok a csomagtartó padlójába lesznek hajthatóak, így pedig már használható csomagteret kapunk. A fenti újításhoz nagyobb karosszériára van szükség, ami jó néhány pluszkilót von maga után, így a Dacia a hírek szerint a jelenleginél izmosabb motorokkal is kínálni fogja portékáját.

Az új turbós benzinmotorok és a jól bevált 1.5 dCi mellett némi szerencsével megjelenhet a kínálatban a Renault 1.6 dCi erőforrása, ami 130 lóerőt és 320 Nm-t kínálna a sofőrnek, ezzel pedig bőven elegendő dinamikával ruházhatja fel az új Dustert – ne feledjük, az új Nissan X-Trail mozgatásához is elegendő az erőforrás, ami szintén termetes darab, és hét üléssel is kérhető. Alapesetben továbbra is fronthajtással szállítja majd a Dacia a Dustert, az összkerékhajtás pedig opcionálisan elérhető lesz. A méretnövekedés mellett új formatervvel, több extrával, komfortosabb utastérrel és jobb zajszigeteléssel számolhatunk, de reméljük, hogy a kényelmi fejlődés nem megy a terepképességek rovására, valamint bízunk benne, hogy a vételár is épeszű szinten marad. Mi mindenesetre már nagyon várjuk a hivatalos információkat; az biztos, hogy a második generáció is sikerre van ítélve…

(Vajda János – mno.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?