Oroszországban hatalmas az érdeklődés az új Kamaz teherautó után

kamaz_teherautoA Kamaz topmodellje, a Mercedes Axor alapjaira épített Kamaz 5490-es után egyre nagyobb az érdeklődés Oroszországban. Már a nagyvállalatok is felfedezték maguknak a típust.

Mivel az 5490-es ára versenyképesebb a nyugati import márkák árainál, és az üzemeltetése is igen kevesebbe kerül, ezért a tonnakilométerek költsége is kevesebb. A Kamaz 65 kopejkába kerül kilométerenként, az európai nagy márkák pedig 90 kopejka és 1,5 rubel közötti összegekbe.

Ennek is köszönhető, hogy az ország öt legnagyobb fuvarozója közé tartozó ITECO Logistics Company 50 darabot vásárolt a modellből. Az üzlet összértéke meghaladja az 550 millió forintot, ráadásul ha az 5490-es beváltja a hozzá fűzött reményeket, az ITECO további teherautókat vásárol majd. Akár évi 300 darabot is. A Daimlertől kapott főegységekből felépülő Kamaz a valaha volt legmodernebb teherautó az orosz gyártó életében. A fülkében légkondi és ülésfűtés, a lemezek alatt pedig tárcsafék, EBS, ESP és légrugózás várja a sofőröket. A meghajtásról a Mercedes 6-hengeres, 428 LE-s, Euro5-ös motorja gondoskodik.

kamaz_teherauto

(kamionhirek.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?