ROME erdészeti talajművelő gépek – Jelentős akciók az új ügyfeleknek!

PG 12-es vontatott gréderROME márkanév alatt több erdészeti célú gép is készül. Hazánkban például már régóta használják a tuskózás nélküli erdőfelújítási munkákban a ROME nehéztárcsák erdészeti kiviteleit, de idén nagy érdeklődés mutatkozott a vontatott gréderek iránt is.

A minőség és az innováció öröksége 

A ROME tárcsák és mélylazítók már ismert márkának számítanak az Alföldön, ugyanis majdnem 30 évvel ezelőtt engedélyezni kellett az importjukat, mert csak ezekkel a gépekkel lehetett a nehezen művelhető rizsföldeket megfelelőképpen elmunkálni. Megbízhatóságukat és munkabírásukat bizonyítja, hogy sok gazdaság a mai napig ezeket a 30 éves gépeket használja a kötött földjeinek elművelésére. A márka, sajnos, sokáig hiányzott a hazai termékpalettából, a ROME magyar képviseletének megjelenésével azonban most lehetőség van a megújulásra.

A ROME (ejtsd: róm) mezőgazdasági, erdészeti és építőipari gépeket gyárt az USA-ban. A márkanév arról a georgia-i városról kapta a nevét, ahol a gyártás elkezdődött ezelőtt több mint 80 évvel. Ezeket a gépeket először a Caterpillar dózerei húzták, amikor a brazíliai őserdőben utat kellet építeni és nem volt más olyan munkaeszköz, ami kibírta volna az igénybevételt. A robosztus, erős vázszerkezet egy igen jó minőségű acéllal párosulva biztosítja a kiemelkedően hosszú élettartamot.

ROME FLS tűzsávtárcsa

ROME FLS tűzsávtárcsa

2011 novemberétől a Romeplow Hungary Bt. a hivatalos márkakereskedője hazánkban a ROME munkagépeknek. A mezőgazdaságban dolgozó partnereink elsősorban a nagy munkaszélességű (7-11 m) nehéztárcsáinkat, illetve mélylazítóinkat keresik, de idén nagy érdeklődés mutatkozott a vontatott grédereink iránt is, amelyeknek már az erdészeti felhasználási lehetősége is számottevő. Ezekkel az egyszerű, ámbár erős gépekkel ugyanis az erdészek igen egyszerűen meg tudják oldani a területeik közötti földutak gondozását.

ROME PG 12-es vontatott gréder

ROME PG 12-es vontatott gréder

ROME márkanév alatt más erdészeti célú gépek is készülnek. Hazánkban már régóta használják a tuskózás nélküli erdőfelújítási munkákban a ROME nehéztárcsák erdészeti kiviteleit, de nemritkán a 2-4 méter munkaszélességű mezőgazdaság nehéztárcsákkal is találkozhatunk ezen a területen, köszönhetően a robosztus kivitelnek, az egy tárcsalapra eső nagy súlynak (típustól függően ez akár a 367 kg-ot is elérheti), az extrém igénybevételre tervezett csapágy-kialakításnak és a 61-110 cm között választható tárcsalap-átmérőnek. Utóbbiak és a függesztett kivitelben készülő, így könnyen szállítható tűzsáv készítő tárcsa is igen hatékonyan műveli meg a köves, aljnövényzettel sűrűn benőtt és gyökerekkel teli erdőtalajokat, de elvadult, sarjakkal, fiatal fákkal borított területek kitisztítására is kiválóan alkalmasak.

Magyarországon erdészei célra használt ROME TACW-10 típusú nehéztárcsa

Magyarországon erdészei célra használt ROME TACW-10 típusú nehéztárcsa

Erdőfelújítási munkáknál, az eddigi tapasztalatok alapján a kituskózás utáni tárcsázás – a ROME tárcsákkal, típustól függően elérhető 25-33 cm-es munkamélységgel és a jobb szármaradvány kezeléssel – gyorsabb és gazdaságosabb talajelőkészítést tesz lehetővé az új telepítés előtt, mint a szántás. Szintén magyarországi gyakorlati tapasztalat, hogy az új növedék fejlődése a tárcsázást követően gyorsabb a szántással előkészített területekéhez képest.

TCW típusú nehéztárcsa

TCW típusú nehéztárcsa

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, a gépekről, illetve a cégünkről honlapunkon, a www.rometarcsa.hu címen részletes tájékoztatást talál. Leendő új partnereinket pedig jelentős akciókkal várjuk!

Üdvözlettel, Romeplow Hungary Bt.

Elérhetőség:
Cím: 8000 Székesfehérvár
Kelemen Béla utca 33. V/10
Telefon: +36-20/9883053
Telefon: +36-30/5355364
E-mail: info@rometarcsa.hu
Web: www.rometarcsa.hu

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?