Piri Norbert az év erdésze, Szalai Csaba az év vadásza a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nél

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. kiemelkedő szakmai munka elismeréseként átadta az év erdésze, valamint az év vadásza címet, két dolgozó pedig ezüst erdészcsillagot vehetett át.
Piri Norbert az év erdésze, Szalai Csaba az év vadásza a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nél
Az évzáró ünnepségen a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója, Bugán József a cég minden dolgozójának megköszönte az egész éves munkáját. A hagyományokhoz hűen idén is átadták a kiemelkedő tevékenységért járó elismeréseket. Az év erdésze díjat Piri Norbert, az év vadásza címet pedig Szalai Csaba vehette át (Szalai Csabával az Erdő-Mező Online nyáron készített interjút, amit IDE kattintva olvashat el!). Mindketten kerületvezető vadászként dolgoznak a társaságnál. Varga László erdei iskolai referens, valamint Nagy Tamás szoftverfejlesztő munkáját pedig ezüst erdészcsillaggal ismerték el. Ezt a díjat 2011-től ítéli oda a cég vezetőiből álló bizottság. Bugán József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója elmondta, egy gazdasági társaságnál az alapbér és a béren kívüli juttatások is a munkának bizonyos ellenértékét képezik, de véleménye szerint azok a dolgozók, akik az átlagon felüli teljesítményt nyújtanak szakmailag és emberileg is, megérdemelnek egy olyan jelképes elismerést, amely nem anyagi jellegű.

ev_erdesze_vadaszaPiri Norbert, Szalai Csaba és Bugán József az ünnepségen. Fotó: Médiaközpont

Az erdőgazdálkodás veszélyes üzem, ezért a Szombathelyi Erdészeti Zrt. évek óta támogatja a mentőszolgálatot. Most 600 ezer forinttal járulnak hozzá a mentők eszközfejlesztéseihez. A cég - már szintén hagyományosan - a Markusovszky kórház gyermekonkológiai osztályát is támogatja. Ezúttal 500 ezer forintos adományt vehetett át dr. Masát Péter főorvos, aki hangsúlyozta, az erdőgazdaságtól évek óta érkező támogatás nagyon sokat jelent a kórház számára. A pénzből már eddig is több életmentő műszert tudtak beszerezni. (veol.hu) erdomezolike