Innovációs Díjat kapott a DERULA Kft. komplex faművelési innovációja

derula_kftA Magyar Tudomány Ünnepe debreceni nyitóünnepségén adták át az Észak-Alföldi Regionális Innovációs Díjakat. Az egyik kitüntetett cég a Derula Kft., amely intenzív művelési módszerekkel ápolt nyárfaültetvényeket hoz létre és ápolja azokat.

Észak-Alföldi Regionális Innovációs Díjban részesült Jász-Nagykun-Szolnok megyéből a szolnoki székhelyű DERULA Gyártó és Kereskedelmi Kft. Pályázatának címe „A Derula Kft. komplex faművelési innovációja” volt.

Motó: „Én vagyok a házad ajtaja, bölcsőd fája, koporsód fedele.”

Az erdőgazdálkodás és a faipar elválaszthatatlanok egymástól. A Derula Kft. befektetői köre az évszázados nyárfatermesztési hagyományok és kiváló termőhelyi lehetőségek ismeretében választotta Magyarországot; a helyben beszerezhető és termeszthető alapanyagra, a nemes nyárra alapozva terveit. A Derula Kft. Magyarországon valósított meg innovációt: intenzív művelési módszerekkel ápolt nyárfaültetvényeket hoz létre és ápolja azokat, továbbá ezen termékláncolatának egészére FSC tanúsítással rendelkezik.

A Derula Kft. bemutatása:

Az 1994-ben alapított Derula a rétegelt lemez széles skálájával jelenik meg a piacon, amely lemezek felsõ rétege egzotikus – vagy nyárfából készül.

A technológiailag magas színvonalú gépsorral ellátott vállalat célkitűzései között szerepel az ár/minõség kapcsolatának minél optimálisabb kialakítása.

A Derula termelése összhangban áll az E1 normákkal, amely normák az alacsony formaldehid kibocsátást és az UNI EN 314-nek megfelelõ ragasztást feltételez.

Mivel a Derula Magyarország, így Európa középpontjában helyezkedik el, ezáltal jelentõs stratégiai helyet foglal el logisztikai szempontból, ugyanis megfelelõ gyorsasággal elégítheti ki a piac egyes igényeit.

(debrecen-portal.hu; derula.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?