Itt az új Mitsubishi L200 terepjáró (+KÉPEK)

l200_7Kilenc év után újul meg a Mitsubishi Triton, vagy ahogy nálunk mondják: L200. Megmutatták az ötödik generációt.

Az L200 a Mitsubishi egyetlen modellje a pickup-piacon. A most leváltott negyedik generáció 2005 augusztusa óta aktív, kilenc éve alatt 1,26 millió darabot adtak el belőle. A japán márka számára létkérdés, hogy az ázsiai országokban oly népszerű kategóriában jól szerepeljen vele.

l200_1

A formatervezőknek bizonyára nem a pickup rajzolás a gyermekkori álom, de az új L200 tervezőinek sikerült több ponton előre vinni a dizájnt. A kerekded idomokat részint megtartotta a Mitsubitsu, de már nem ez viszi el a megjelenését. A teljesen újratervezett orral az új fényszórók ellenére konzervatívabb lett az összkép. A gyári kommuniké amúgy a hangszigetelésben és a rugózási komfortban ígér sokat, de biztonsági téren is nagy előrelépést mondanak. Hiába, kilenc év hosszú idő.

l200_3

A háromféle karosszériaváltozatban (single cab, double cab, club cab) gyártott L200 háromféle motorral jön. Az elődből már ismert 2,5 turbódízelt továbbfejlesztették, marad a 2,4 literes benzines is, valamint új tagként érkezik egy 2,4 literes turbódízel. A piackup hivatalos bemutatóját ma tartja a Mitsubishi, egyben a mai az ötödik generáció forgalmazásának első napja is.

l200_4

l200_5

l200_6

l200_7

(Totalcar.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?