Uniós támogatással épít üzemcsarnokot a Szalai Fafeldolgozó Zalalövőn

szalaifaÚj rönkvágó üzemcsarnokot épít, a meglévő műhelyét pedig bővíti és korszerűsíti a Szalai Fafeldolgozó és Kereskedelmi Kft. Zalalövőn, az ipari parkban – tájékoztatta a cég ügyvezetője hétfőn az MTI-t.

A 340 millió forintot meghaladó beruházáshoz a vállalkozás 136 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázatán – mondta Seres Szabolcs.

Hozzátette: a beruházásnak köszönhetően a vállalat 87 munkahelyet tud megőrizni, és további 10 embernek tudnak munkahelyet biztosítani. A tervek szerint a projekt november végén fejeződik be: az európai uniós támogatás segítségével lehetővé válik egy új, közel 700 négyzetméteres alapterületű rönkvágó csarnok felépítése és a meglevő üzemcsarnok bővítése, korszerűsítése. A technológiai fejlesztés keretében faipari megmunkáló gépi berendezéseket vásárolnak.

A zalalövői ipari parkban működő fióktelep rönkvágó műhelyében évente 6-7 ezer köbméter rönköt dolgoznak fel. Az üzemcsarnokban készült svédpadlót, amelynek végső megmunkálását más gyártó végzi, Európa több országában értékesítik.

A Szalai Fafeldolgozó és Kereskedelmi Kft. árbevétele az elmúlt évben meghaladta az 1 milliárd forintot, az új csarnok megnyitása után minimum 20 százalékkal szeretnék növelni a forgalmat – közölte az ügyvezető.

(MTI)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?