Az átlagnál jobb évet zártak a somogyi vadászok

trofea99 gím és 25 dámtrófea volt látható a Sefag Zrt. trófea szemléjén. A vadászatban és erdőgazdálkodásban érdekelt szakemberek a Lábod-Nagysallér vadászháznál gyűltek össze, hogy megszemléljék a bemutatott trófeákat. Az év legnagyobb lövése egy több mint 13 kilogrammos szarvas volt.

131 gímbika került terítékre a Sefag Zrt szeptemberi trófeamustráján. Az erdőgazdaság 103 ezer hektáron összesen 8 vadászterületen biztosít vadászati lehetőséget, s az idei év különösen kiemelkedő volt az elejtett vadak tekintetében.

Barkóczi István,vezérigazgató, Sefag:
– Úgy gondolom, hogy nem egy átlagos évet zártunk, ilyen jó átlagsúly az elmúlt időszakban nem született a Sefag területein, de mondhatom azt hogy az elmúlt 7-8 év óta a legjobb átlagsúlyt értük el, én maximálisan elégedett vagyok.

A trófeák közül 70 százalék kapott érmes minősítést. Ebből 17 trófea arany, 41 trófea ezüst, 34 pedig bronz minősítést kapott. A legnagyobb büszkeség, a Szántód-Kereki vadászterületen esett el, ez az év abszolút kapitális zsákmánya, melyet a nemzetközi bírák is magas pontszámmal jutalmaztak.

Varga Gyula,vadgazdálkodási osztályvezető:
– A legnagyobb trófea az a szántódi vadászterületen került terítékre, 13,34 század kilogrammos és 238, 92 század nemzetközi pontot kapott a bírálaton.

A mustrán felvonultatott trófeakínálat egész Somogy vadgazdálkodásáról is méltó keresztmetszetet ad a szakemberek szerint.

(Somogy TV, Híradó)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?