Juhász István nyerte meg a II. Mátra Kupát – Az ifik között egy erdélyi fiatal nyert (+KÉPEK)

matra_kupa43Szombaton rendezték meg a II. Mátra Kupa STIHL Timbersports fakitermelő versenyt Mátraderecskén, ahol a felnőttek mellett magyarországi és erdélyi gyerekek is összemérhették a tudásukat.

II. Mátra Kupa teljes képgaléria >>>

 

Az első kelet-európai ifjúsági versenyre hét fiatal érkezett a település sportcsarnokába. Ulics Sebastian, Sajó Bence, Hodoraba Stefan, Balázsi Dávid és Erdélyi Ferenc mellett két olyan gyerek is fejszét, fűrészt ragadott, akinek édesapja már jól ismert a sportágban. Strubel Bence és ifj. Bozsó Zoltán esetében az alma nem esett a fájától.

Strubel József fia, Strubel Bence segítőjeként

Strubel József fia, Strubel Bence segítőjeként

A fiatalok versenyét végül a Székelyföldről érkezett Balázsi Dávid nyerte meg 24 ponttal, míg mögötte Hodoraba Stefan végzett 21 ponttal. Az erdélyi ifjak mögött dobogóra állhatott még Strubel Bence is, 20 pontot szerezve.

I. Balázsi Dávid, II. Hodoraba Stefan, III. Strubel Bence

I. Balázsi Dávid, II. Hodoraba Stefan, III. Strubel Bence

A felnőttek 5+1 versenyszámban mérhették össze tudásukat. Az első fordulóból Pankotai Zoltán, Hurta József, Bakó Norbert, Ollé Péter és Gerőcs János nem tudott bekerülni a legjobb 6 közé, így az utolsó versenyszámban már csak Tarjányi Mihály, Bakó András, Bozsó Zoltán, Rittlinger Róbert, Juhász István és a főszervező, Strubel József állhatott a rönk mellé.

Juhász István utolsó csapása

Juhász István utolsó csapása

A II. Mátra Kupát végül Juhász István nyerte meg, miután egy kiváló Springboard eredménnyel megfordította az állást, így Strubel József végül a második lett – mindössze egy ponttal lemaradva. A dobogó alsó fokára Rittlinger Róbert állhatott fel.

I. Juhász István, II. Strubel József, III. Rittlinger Róbert

I. Juhász István, II. Strubel József, III. Rittlinger Róbert

Az Erdő-Mező hamarosan videóval is jelentkezik a II. Mátra Kupa STIHL Timbersports fakitermelő verseny kapcsán!

(Gribek DánielErdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?