AHWI – Profi erdészeti gépek a területek rekultiválásához

ahwi1A Megazet Kft. által forgalmazott AHWI-Prinoth erdészeti gépek két csoportot alkotnak. A függesztett gépek traktorra vagy baggerra szerelhetők, de a gyártónak van saját önjáró lánctalpas közelítő gépe is, amelyre a függesztett eszközök és a biomassza aprítók felszerelhetők.

A traktorhoz kapcsolható AHWI szárzúzók a környezetkímélő tereprendezés előfutárai. Legfontosabb alkalmazási területük: az ültetvény rekultiváció (erdő, karácsonyfa újratelepítés előtt), aljnövényzet és vágási maradék felaprítása, erdősávok karbantartása, közművezeték vonalak tisztán tartása, de hasznos gép az építési területek előkészítése során is. Az AHWI szárzúzók profi kivitelű univerzális gépek a vegetációs felületek hatékony, gazdaságos és ökológiailag kiegyensúlyozott letakarítására. Elegendő egyetlen traktoros, aki a nagy munkát gyorsan és hatékonyan elvégzi. A tolás következtében a bokrokat, fákat ledönti. A fekvő anyagot a vízszintes rotor behúzza és ledarálja. A kiálló gyökereket talajszintig ledarálja. A kinyert biomasszát a gép szétteríti a területen. Az AHWI zúzóval sokkal kisebb felhajtással, sokkal rövidebb idő alatt és kisebb létszámmal végezhető el a munka, mint hagyományos eljárással. A traktorra függesztett gépek 1,8 – 2,3m munkaszélességben dolgoznak.

megazet_hirdetes

Az AHWI zúzó-maró a legnehezebb talajokon is tökéletes ágyat készít az újratelepítéshez.

Az extrém robusztus és strapabíró AHWI zúzó-marókat kemény munkára tervezték. A gép egy menetben aprítja fel a gyökér- és famaradványokat, lazítja fel a talajt és dolgozza bele az organikus maradványokat. Géptípustól függően akár 50 cm mélységig létrehozható a laza, homogén és tápanyagdús talajszerkezet. A legtermészetesebb, legkitartóbb és legolcsóbb módja a trágyázásnak, ahol a tápanyagot a felaprított gyökerek és famaradványok szolgáltatják, melyek a természeti körfolyamat során visszavezetve a talajban fejtik ki hatásukat. AHWI zúzó-maróval a mező-, erdőgazdasági vagy infrastrukturális területeken nagyon kifizetődő megoldás, mert Ön megspórolja a munka és gépigényes gyökértuskók eltávolítását. A 65 cm széles pásztakészítő mellett 2 m és 2,3m szélességben készülnek a zúzó-maró gépek, 100-400 LE teljesítményigénnyel.

ahwi2

Ökológiai alternatívát nyújtanak az AHWI tuskómaró gépek. A kihúzással ellentétben a tuskók lemarása sokkal kisebb, minimális felületű behatással van a talajszerkezetre. A ledarált szerves anyagok helyben maradnak, és visszakerülnek a természeti körforgásba. Ezzel védjük, és egyúttal tápanyaggal látjuk el a talajt, a jobb körülményeket teremtve a következő ültetvények számára. A tuskókat precízen géptípustól függően akár 120 cm mélységig ledarálhatjuk. A tökéletes ergonómiai kialakítás következtében a munka minden fázisa jól szemmel követhető.

ahwi3

megazet

Megazet Kft.
8200 Veszprém, Kistó u. 13.
Tel.: +36 88 566 631, +36 309 396 719
Email: megazet@megazet.hu
www.megazet.hu

ahwi1

(Megazet Kft.)

erdomezolike

 

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?