A Wood-Mizer belép a széles szalagok piacára a WB2000 fűrészgéppel

WB2000_web1Az új, széles szalagos fűrészgép 6 tonnás rönk kapacitást és széles 900 mm-es garatnyílást kínál.

A WB2000-es fűrészgép az első terméke annak az új, széles szalagos sorozatnak, amelyet a Wood-Mizer kínál az ipari faanyag gyártók igényeinek kielégítésére világszerte. A gép 90mm-es szalaggal van felszerelve, akár 6 tonnás log kapacitást képes felmutatni, és ketté bír fűrészelni egy 90 cm-es rönköt. A Wood-Mizer WB2000-es gép a Wood-Mizer ipari fűrészgép kínálatát terjeszti ki új területre.

A Wood-Mizer az új WB2000-es gépet a legkeményebb fűrészelési környezetekre tervezte, robusztus kialakítást kapott, alacsony a karbantartási igénye és hatékonyan üzemeltethető. A dupla konzolos vágófej 90 cm átmérőjű rönköt is képes kettéfűrészelni, ami ideális megoldássá teszi közepes és nagy rönkök fűrészelésére. A 22 kW-os villanymotor alapfelszerelés, de 30 kW-os motorral is választható.

WB2000_web1

A számítógépes beállítómű és a megemelt gépkezelői vezérlőpult lehetővé teszi, hogy egy gépkezelő működtesse az összes fűrészelési és rönkkezelési funkciót, úgy, hogy jól átlátja a munka minden részét. A WB2000-es 19cm-es HMI érintőképernyővel van felszerelve, ami minden fontos információról tájékoztatja a gépkezelőt. A kijelző tájékoztatást ad a rönk és a vágási szélesség méretéről, a fej aktuális magasságáról, a behordási pozícióról és a szalag erejéről. Az egyik legnépszerűbb funkció az Auto-Cut lehetőség, amely megjegyzi a rönk elejének és végének a pozícióját, és megakadályozza, hogy a vágófej átlépje a rönk bármelyik végét is. Ennek eredményeképpen a gép több időt tölt fűrészeléssel.

Az új deluxe botkormányokkal a gépkezelő pontosan tudja vezérelni az összes fűrészelési és rönk kezelési funkciót, lehetővé téve az arányos hidraulikasebesség-vezérlést is.

A gép talpazata rendkívül stabil, akár 6 tonnás rönköket is elbír. A gép vázát dupla C-csatornás acél gerendák teszik ki, melyek 400mm magasak és 110mm szélesek. Az összes hidraulikus funkció – mint például a rönk beemelők, láncos fordítók, meghajtott görgők – modulárisak, szükség esetén elszállíthatók más helyszínre. A Wood-Mizer továbbá behordók, vágóasztalok és egyéb kezelő berendezések széles választékát kínálja a WB2000-es fűrészgéphez.

A gép megépítése során a Wood-Mizer együttműködött a Zenz-zel (ZenzLandtechnik GmBH), ami egy nagy tiszteletnek örvendő német széles szalagos fűrészgépgyártó 150 évre visszanyúló cégtörténettel, annak érdekében, hogy olyan termék kerüljön a piacra, amely magában foglalja mindazt, amit a modern fűrészelési technika fel tud mutatni.

„A Zenz a széles szalagos fűrészgépek vezető gyártója” – mondta Robert Baginski, a Wood-Mizer Industries üzemeltetési vezetője. „A Zenz széles szalagos technológiával kapcsolatos tapasztalatai kombinálva a Wood-Mizer nemzetközi piacon az ügyfelek igényeivel kapcsolatban szerzett tapasztalataival olyan fűrészgép előállítását tette lehetővé, amely a legjobb, amit a keskeny és a széles szalagos technológiák biztosítani tudnak”.

A WB2000 fűrészgép műszaki adatai:

Meghajtás
22kW-os villanymotor
(30kW opcionális)

Szalagkerék:
800 mm-es átmérő
Öntött acél keréktárcsák

Vágási kapacitás:
Max. rönk átmérő: 1m
Max. rönkhossz: 8.2m
(7,5 m deszka lepakoló rendszerrel)
Min. rönkhossz: 1m
Max. rönksúly: 6 tonna

Méretek:
hosszúság: 14m
(11m – kezelő pultja nélkül)
szélesség: 2,7m
(zárt szalagvezetővel)
Magasság: 2,86m
Súly: 8000 kg

Tápellátás:
400V/50Hz, 3fázis

Garat mérete
Max. szélesség: 900mm
Szalag feletti hézag: 450mm
Max magasság a szalag alatt: 900mm

Szalag
Hosszúság: 6m
Szélesség: 90mm

(woodmizer.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?