Rönktolás 2014 – Megérkeztek a soproni hallgatók Székesfehérvárra (+KÉPEK)

ronktolas_nyme_4A soproni erdőmérnök és faipari mérnök, valamint a miskolci bányász- és gépészmérnök hallgatók, hogy a székesfehérvári hallgatókkal kifejezzék összetartozásukat, barátságukat a selmeci diákság és hagyományőrzés jegyében “Rönktolásra” vállalkoztak.

Szombaton délután érkezett meg az a 26 hallgató, akik közel 200 kilométeren át eltoltak Székesfehérvárra egy mívesen megfaragott, mintegy ötven centi átmérőjű és három méter hosszú tölgyfa rönköt.

ronktolas_nyme_1

Először a bányász-erdész barátság kifejezésére a bányászok egy csillét toltak Miskolcról Sopronba 1989-ben. Ez a hagyomány napjainkra továbböröklődött a selmeci hagyományokat őrző egyetemek között. Került azóta csille Miskolcról Dunaújvárosba, Sopronból rönköt toltak Miskolcra és Dunaújvárosba, valamint 2006-ban Sopronból és Miskolcról együtt utazott egy csille és egy rönk Selmecbányára.

ronktolas_nyme_4

Idén júliusban a Geoinformatikai Kar kivált a Nyugat-magyarországi Egyetem kötelékéből, és az Óbudai Egyetemhez csatlakozott, azonban a hallgatók a Rönktolással tettek tanúbizonyságot összetartozásukról és barátságuk erejéről.

ronktolas_nyme_3

ronktolas_nyme_2

(szekesfehervar.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?