Új Volvo rakodógéppel bővült a Lego kínálata (+Videó, Kép)

volvo_legoBármennyire is hihetetlen, a képen szereplő Volvo homlokrakodó nem igazi, csupán egy Lego-modell. A dán játékgyártónak már régóta létezik a komolyabb technikai tudást igénylő szériája, a Lego Technik.

Az idő előhaladtával egyre komolyabb összeépíthető szetteket tudtak kifejleszteni a cég szakemberei, így születhetett meg ez a Volvo munkagép is. Az L350F kicsinyített, plasztik mása egészen pontosan ugyanazokra a funkciókra képes, mint nagy testvére, értelemszerűen sokkal kisebb teherbírással.

A távirányítható modell megépítése azonban nem gyerekjáték, az összesen 1636 darabból álló készlet összeszerelése tapasztalt legósoknak is 10 órát vesz igénybe. A gyártó olyan adatokat is közölt a gépről, melyek az eredeti L350F esetében is fontosak, így például a rakodó teherbírása vagy teljesítménye.

Nos, a legó-makettel 1 kilogrammot emelhetünk, 0,0015 kW teljesítményű, 0,15 Nm nyomaték leadására képes, teljesen környezetbarát elektromotorja ugyanis ekkora maximális súly mozgatására képes. A rakodógép idén augusztustól érhető el a Lego kínálatában, Németországban 220 eurós áron.

volvo_lego

(Auto-Medienportal.Net/Lego; kamionhirek.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?