Újabb medve Magyarországon – ezúttal Nógrád és Heves megyében

barna_medve-001_314936_89881Másfél hete látták először az állat nyomait Nógrádban és Hevesben, mostanra bizonyosodott be, hogy tényleg medve jár a környéken – írja a Heol.hu.

Mint kiderült, Istenmezején azt mondják a helyiek, egy gombászó férfi már össze is akadt a medvével, de sértetlenül megúszta. A férfi először csak a neszezésre lett figyelmes, ám azt hitte, őz jár a közelben. Pár pillanat múlva azonban meglátta a felágaskodó medvét. Félelmében felpattant a motorjára, azzal menekült el.

A szakemberek azt javasolják, a kirándulók legyenek óvatosak az erdőben. Kerüljék a hollók és az elhullott állatok szagát árasztó részeket, mellőzzék a sűrűbb fiatalosokban a gomba keresését. Ha mégis összefutnának az erdőben a medvével, ne provokálják. Kerüljék a szemkontaktust, és ne fordítsanak hátat az állatnak. Lassan, óvatosan hátráljanak.

Amikor legutóbb medvét láttak hazánkban, annak nem lett jó vége – mármint az állat szemszögéből. Salgótarján közelében ugyanis orvvadászok lelőtték a hazánkba áttévedt egyedet.

(nol.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?