A szombathelyi Szalai Csaba győzött a megyei hivatalos vadász versenyen

hivatasos_vadasz_versenyVadászkürt hangja jelezte a megyei hivatásos vadász verseny kezdetét kedden a Hidegkúti Vadászháznál. A reggeli órákban huszonegy hivatásos vadász sorakozott fel, hogy teljesítsék a feladatokat.

– Igazi versenyidő van ma, az időjárás nekünk kedvez – mondta köszöntőjében Gagyi István, a Vas Megyei Vadászkamara elnöke, hozzátéve: az a cél, hogy a hivatásos vadászok megfelelő helyre kerüljenek a vadásztársadalomban, és bizonyíthassák szakmai tudásukat, hiszen ők a letéteményesei a magas színvonalú vadgazdálkodásnak.

Bugán József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója házigazdaként szólalt meg. Hangsúlyozta, hogy a magyar erdő- és vadgazdálkodásnak jól képzett erdészekre, és jól képzett hivatásos vadászokra van szüksége. Bugán József a győztesnek egy hét kilogramm trófeasúlyú gímbika elejtését ajánlotta fel.

hivatasos_vadasz_verseny

A feladatokat Pukánszki Zoltán hivatásos vadász alelnök ismertette. A versenyzők tizenkét pályán mérettették meg magukat, az első feladat húsz kürtjel felismerése volt, majd egy száz kérdésből álló tesztet kellett megoldaniuk. A növényfelismerés, a lőszertan, a trófeaismeret sem maradt ki a feladatok közül, és lövészetben is jeleskedniük kellett a vadászoknak.

A legfiatalabb versenyző a 21 éves Kiss Milán volt. A versenyt Szalai Csaba nyerte, őt Mihály Zsolt és Tóth Árpád követték, mindhárman a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vadászai, negyedik lett Bándoli Miklós, az Őrségi Vadásztársaság vadásza.

(vaol.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?