Bakonyi Regionális STIHL Fakitermelő Verseny: A Szombathelyi Erdészeti Zrt. lett az első (+KÉPEK)

stihl_bakonyerdo_fakitermelo_verseny32014. június 5-én a bakonyszentlászlói Hódos-éri Vadászház területén, erdészeti nyílt nappal együtt rendezte meg a Bakonyerdő Zrt. és a STIHL Magyarország Kft. regionális fakitermelő versenyét. A versenysorozat Észak-Dunántúli válogatója során a legjobbak kvalifikálják magukat az idei országos döntőbe, amelyet Kaposvárott szerveznek.

Varga László a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az állami erdőgazdaságok fakitermelő csapatai mellett számos magán-erdőgazdálkodó – többek között az Ihartű 2000 Kft. csapata – és szakoktatási intézmény csapata is nevezett, köztük a soproni Roth Gyula Technikum és az Erdőmérnöki Kar válogatottja is. Egybehangzóan a STIHL Kft. hazai fakitermelő verseny szakmai küldetése kapcsán megfogalmazott üzenettel, kiemelte a munkavégzés balesetveszélyességét és a munkavédelmi szabályok, előírások betartását és a védőeszközök fontosságát. Úgy a versenyen, mint a gyakorlatban.

stihl_bakonyerdo_fakitermelo_verseny

Több magán-erdőgazdálkodó, például az Ihartű-2000 Kft. csapata is elindult a versenyen.

Gémesi József a STIHL Kft. képviseletében szintén a helyes fakitermelői munkakultúra színvonalának emelését, a biztonság javítását és a figyelem felhívást emelte ki célként a versenyek megrendezése terén.

stihl_bakonyerdo_fakitermelo_verseny4

STIHL motorfűrész szerelés közben

A vendéglátó település nevében Sebestyén Vince Bakonyszentlászló polgármestere üdvözölte a versenyzőket és a vendégeket, majd Kovács Attila erdészeti igazgató a verseny szabályait és a technikai információkat osztotta meg a felsorakozott versenyzőkkel, akik ezután a pályákon mérték össze szakmai tudásukat, technikai ügyességüket és fizikai erejüket, lánckímélő és kombinált darabolásban, gallyazásban és szerelésben.

stihl_bakonyerdo_fakitermelo_verseny3

Készül a “süti” a Regionális STIHL Fakitermelő Verseny bakonyi megmérettetésén

Lánckímélő darabolásban Pap Zoltán (Ihartű 2000 Kft.), szerelésben Bencsics Zoltán (NYmE Roth Gyula Szki), kombinált darabolásban világbajnok fakitermelőnk, Répás Tamás (Ihartű 2000 Kft.) végzett az első helyen Az összetett versenyben Pintér István (Nagymaros) lett az egyéni győztes. A csapatversenyt a Szombathelyi Erdészeti Zrt. I. csapata nyerte. A dobogó második fokára az Ihartű 2000 Kft. és Pintér István csapata állhatott.

stihl_bakonyerdo_fakitermelo_verseny2

Regionális STIHL Fakitermelő Verseny

stihl_bakonyerdo_fakitermelo_verseny5

Regionális STIHL Fakitermelő Verseny

(Szöveg és képek forrása: OEE – Erdészeti Lapok, Bakonyerdő Zrt.; Nagy László)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?