Veterán traktorok, LKT és John Deere forwarder is lesz Csáfordon

oreg_traktorok_talalkozoja_LKT_2Idén június 7-én lesz a már hagyományossá vált csáfordi Öreg Traktorok Találkozója. A rendezvény médiatámogatójaként az Erdő-Mező Online egy rövid interjúban mutatja be, milyen lesz a meghirdetett erdészeti gépbemutató és hány veterán traktor várja majd az érdeklődőket. Kérdéseinkre Lántzky Imre szervező válaszolt. Mi ott leszünk Csáfordon!

erdo_mezo_onlineA rendezvényen osztani fogjuk a legújabb Erdő-Mező Magazint, illetve a veterán traktorok tulajdonosai között három Erdő-Mező ajándékcsomag is gazdára talál majd. Keresd az Erdő-Mező Online és Magazin standját a Öreg Traktorok Találkozója rendezvényen, és regisztrálj honlapunkra személyesen partneri ajándékainkért!

Erdő-Mező Online: Június 7-én, szombaton újra megrendezik az Öreg Traktorok Találkozóját Csáfordon és Zalaszentgróton. Várhatóan hány traktorral lehet majd találkozni?

Lántzky Imre: A hatodik találkozónk lesz, így a résztvevők száma is állandóan növekszik. Idén nagyjából 130 magyar, német, angol, osztrák és orosz traktor érkezik Csáfordra.

dutra

Dutra 2013-ból – Veterán traktor a felvonuláson

Erdő-Mező Online: Melyek lesznek a legérdekesebb traktor márkák?

Lántzky Imre: Lesz MTZ, Zetor, Massey Ferguson, Deutz-Fahr, Steyr, Fendt, Dutra, John Deere, Hoffer, Lanz-Bulldog, LKT és még sok más traktor. (Dutra erdészeti traktor – korábbi cikkünk a magyar traktorgyártás csillagáról >>>)

Erdő-Mező Online: Lehet tudni, hogy milyen idős lesz a legöregebb traktor?

Lántzky Imre: A legöregebb traktor 70 éves, a legfiatalabb 30 éves lesz.

oreg_traktorok_talalkozoja_aprito

Veterán traktor a rendezvény helyszínén

Erdő-Mező Online: Az Erdő-Mező Online erdészeti portál is hivatalos médiatámogatóként vesz részt a rendezvényen, ami nem véletlen, hiszen lesz erdészeti gépbemutató is a rendezvényen. Ezen nem lehet csodálkozni, hiszen Zala megye az ország egyik legfontosabb része az erdőgazdálkodás szempontjából. Mit lehet tudni erről a programelemről?

Lántzky Imre: Az erdészeti gépbemutató a Pendli István egyéni vállalkozó szakmai programja, amelyen többek között egy John Deere forwarder, és a Mus-Max Wood Terminator 12 Z ágaprító révén az ágaprítás folyamata lesz a középpontban. A Mus-Max Wood Terminator 12 Z a legkorszerűbb technológiai megoldás a tűzifaként hasznosítható apríték előállítására. A folyamat során a kivágott fatörzsből és gallyakból könnyen szállítható, fűtőanyagként felhasználható, apró, homogén tüzelőanyagot készít. A Magyarországon egyedülálló teljesítmény segítségével gyorsan és hatékonyan állítható elő az apríték, Pendli István gépparkjával pedig megoldott a kihordás és a szállítás is. A folyamatot három pótkocsis kamion mellett egy Doosan DX 255 LC lánctalpas kotró és egy John Deere 1110E forwarder is segíti.

musmax_pendli

Pendli erdészeti gépbemutató is lesz – Mus-Max Wood Terminator 12 Z erdészeti gép

Erdő-Mező Online: Nyilván a veterán traktorok között is lesz olyan gép, amit akár fahordásra, vonszolásra vagy más erdészeti tevékenységekre használtak a tulajdonosok… Tavaly például LKT  is volt, mint erdészeti gép.

Lántzky Imre: A találkozóra érkező gépek 95 százaléka ma is dolgozik a mezőgazdaság vagy az erdészet területén, így biztosan sok lesz az érdekes erdészeti gép is.

oreg_traktorok_talalkozoja_LKT_2

Veterán vonszoló – LKT a 2013-as találkozón

Erdő-Mező Online: Hogyan indult útjára ez a rendezvény, ahol ennyi veterán traktor gyűlik össze évről évre? Mik voltak az első lépések az indulásnál?

Lántzky Imre: Egy baráti társaság indította a rendezvényt, akiket a veterán traktorok szeretete fűtött. Külföldön jártunk egy hasonló találkozón, és ott határoztuk el, hogy szűkebb hazánkban, Csáfordon is megrendezünk egy ilyet. A vártnál sokkal nagyobb volt az érdeklődés, így hagyományt teremtettünk. Zalaszentgrót város önkormányzata és a helyi vállalkozók, önkéntes segítők együttműködésének köszönhető a siker.

Erdő-Mező Online: Milyen programokra készülhetnek az érdeklődők az idei évben?

Lántzky Imre: Mindig igyekszünk újítani, így idén a traktorosok szlalom ügyességi versenyben is kipróbálhatják magukat. A Zalavégi Hagyományőrző Egyesület egy egyedülálló I. és II. világháborús ereklyékből, fényképekből készült kiállítást hoz el. A kulturális és szórakoztató programok minden évben változatosak.

oreg_traktorok_talalkozoja_csaford_2

Erdő-Mező Online: Ezen kívül miben lesz más az idei rendezvény, mint a korábbiak?

Lántzky Imre: Az Öreg Traktorok Találkozója minden évben más, köszönhetően a lelkes, fiatal traktoros csapatoknak, akik jelmezbe „öltöztetett” veterán traktorokkal érkeznek, megalapozva ezzel a felvonulás jó hangulatát.

oreg_traktorok_talalkozoja_csaford_1

(Gribek Dániel – Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?