Vérebes találkozót rendeztek a Nyírerdő Zrt.-nél (+Képek)

Gúth2Harmadik alkalommal adott otthont vérebes rendezvénynek a Nyírerdő Zrt. Gúthi Erdészete. 2012-ben nehezített vércsapa versenyt, egy évvel később vérebvezető tanfolyamot szerveztek, május elején pedig vérebes találkozó helyszíne volt Gúth.

Az idei, kétnapos találkozón a romániai vérebesek (Limier Club Roman) is képviseltették magukat 11 fővel, illetve 1 kutyával. Így a létszám a Magyar Véreb Egylet Heves-, Borsod-Abaúj-Zemplén-, Hajdú-Bihar-, Szabolcs-Szatmár-Bereg- és Békés megyei körzeteinek kutyásaival együtt meghaladta a harminc főt. A résztvevők az első nap délutánján előadásokat hallgattak meg. Dr. Nagy Zsolt állatorvos “Elsősegélynyújtás vadászkutyáknak, zoonózisok”; Babály Csaba vérebvezető “Mesterséges csapák fektetése, jelentősége”; Bartucz Péter erdészeti igazgató pedig “Vadgazdálkodás Gúthon” címmel tartott beszámolót. Emellett a mesterséges csapák lefektetése is megtörtént, amelyek másnapi kidolgozása a gyakorlást szolgálta.

Gúth1

Másnap reggel kürtszó nyitotta meg a vizsgákat. Guzsik Alfréd vezetőbíró és Babály Csaba, Szabó Ádám, Erdős László bírók köszöntötték a résztvevőket, és ismertették a vizsgák rendjét. A Zöldház melletti réten lezajló fegyelmi gyakorlatok után a kis csapat kivonult az erdőbe, ahol 5-7 órás csapákon megkezdődtek a munkák.

Gúth6

Eredmények:
Ruszinkovics Ferenc, Hollós-völgyi Évi (HV) 199 pont megfelelt
Végh Zoltán, Ricsika-erdei Abu (HV) 178 pont megfelelt
Séra Péter, Ricsika-erdei Argo (HV) 175 pont megfelelt
Burinda Tamás, Szádvári Vadász Bodza (HV) 142 pont megfelelt
Szutorcsik Dávid, Bugaci-Basa von Harga (HV) 120 pont megfelelt

Gúth4

A Hajdú-Bihar megyei Vadászkamara kynológusának, Erdősné Szabó Katalin segítségének köszönhetően a sikeres elővizsgát tett kutyák automatikusan megkapták a VAV-vizsga igazolásukat. Emellett lezajlott Oláh Miklós bockereki fővadász (sajnos) törzskönyv nélküli, de igen nagy életteljesítménnyel (170 eredményes munka) bíró, Cigány névre hallgató kutyájának VAV vizsgája is (177 pont, megfelelt). Az elővizsgák után volt mód az egy nappal korábban fektetett csapák kidolgozására, értékelésére, ahol kiemelkedő teljesítményt a romániai vérebesek patrónusa, Hendrik Schubert bajor hegyi véreb kutyája mutatott. Kora délután kürtszó mellett zajlott le az eredményhirdetés, ahol minden vizsgázó örömmel vehette át a sikeres vizsgát igazoló bírálati lapot.

Gúth3

Gúth2

Gúth5

Nyíregyháza, 2014. május 19.
(Sajtóközlemény – Nyírerdő Zrt.)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?