Fokozott ellenőrzést tartottak a Veszprém megyei erdőkben az erdészek és a rendőrök

erdesz_rendor1Fokozott ellenőrzést tartott a megye erdeiben a Veszprém Megyei Rendőr Főkapitányság a társhatóságok és az erdészetek munkatársainak bevonásával.

Gondot okoz a falopás? – SeaForest, az ERDŐŐR >>>

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a megye területén – kiemelten a HM VERGA, a Bakonyerdő Zrt., Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Uzsai Erdészeti Igazgatósága, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park – illetve a magánerdő területekre, az erőterületek környezetében található közutakra fokozott ellenőrzést rendelt el 2014. május 10-re.

A 10 és 18 óra között megrendezett nagyszabású akció célja az erdőterületekre engedély nélkül behajtó és az ott közlekedő gépkocsik, motorkerékpárok, krossz motorok kiszűrése, az erdőterületeken tartózkodó gyalogosok ellenőrzése; az erdészeti, természetvédelmi szabálysértések, rongálások, falopások, egyéb tulajdon elleni szabálysértések elkövetésének megelőzése, megakadályozása, az elkövetővel szemben megfelelő eljárás kezdeményezése volt.

erdesz_rendor2

Cél volt továbbá az orvvadászat megakadályozása, az erdőterületeken engedély nélkül vadászó személyek kiszűrése.

A fokozott ellenőrzéseket a VMRFK az erdészetek, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti és Földművelési Igazgatóságának, illetve a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Őrszolgálatának bevonásával hajtotta végre.

erdesz_rendor1

A fokozott ellenőrzés során a Veszprém megyei rendőrök erdőrendészeti szabálysértés miatt 11 krossz motorossal és 1 quadossal szemben intézkedtek. Összesen 6 személygépkocsi vezetőjével és 4 motorossal szemben készült közlekedési szabálysértés miatt feljelentés. Közlekedési szabálysértés miatt helyszíni bírságot 12 fő esetében szabtak ki.

erdesz_rendor3

Tulajdon elleni szabálysértés (falopás) elkövetése miatt 1 fő esetében helyszíni bírságot szabtak ki. Közigazgatási eljárás indítása 1 fővel szemben történt, illetve 4 fő esetében éltek a rendőrök figyelmeztetéssel kisebb fokú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt.

(police.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?