Még egy hétig igényelhető díjtámogatás az agrárbiztosításokhoz

arvizkarA mezőgazdasági termelők május 15-ig igényelhetnek díjtámogatást agrárbiztosításuk után, amely a korábbi módozatokhoz képest jóval szélesebb kockázati körre köthető – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

A szervezet közleményében emlékeztet arra: a mezőgazdasági biztosítások támogatási rendszere harmadik éve segíti a termelőket. Az idén május 15-ig – az egységes kérelem benyújtásával – lehet biztosítási díjtámogatást igényelni. A beadási határidő lejártát követően – szankciók terhe mellett – még további 20 napig be lehet adni az igénylést. A biztosítási szerződést a kérelem beadását követően is meg lehet kötni.

A támogatás a biztosítás éves díjának legfeljebb 65 százalékáig vehető igénybe. A lehetőséget azért sem érdemes elmulasztani, mert az új rendszerben a biztosítás kockázati köre is kiszélesedett, ma már olyan, a legnagyobb károkat jelentő veszély-nemekre is kiterjed, mint a jégverés, a viharkár, az aszály, az árvíz, a felhőszakadás. Az alacsonyabb éves díj mellett az is óriási előny, hogy a mezőgazdasági biztosítással rendelkező termelők jóval nagyobb kárenyhítő juttatásra jogosultak, mint azok, akik nem védik magukat biztosítással – közölte a MABISZ.

(MTI)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?