Nem találtak semmit a Schweighofer vizsgálta közben

holz_schBefejeződött a minisztériumi ellenőrzés a Kovászna megyei Környezetvédelmi Hivatalnál, a jelentést néhány hét múlva hozzák nyilvánosságra. Gheorghe Neagu a hivatal igazgatója szerint, az ellenőrök nem találtak semmi rendellenességet, bár egy hétig vizsgálták az osztrák Holzindustrie Schweighofer befektetés engedélyeztetési dokumentumait.

Gheorghe Neagu hangsúlyozta, a bizottság tagjait a rétyi fűrészüzem tervezett helyszínére is elkísérték, ugyanakkor bemutatták nekik az Óriáspince tetőt és a Rétyi Nyír természetvédelmi rezervátumot, amelyeket az ellenzői szerint veszélyeztethet a beruházás. A Kovászna megyei igazgató szerint, nincs okuk aggodalomra, hiszen törvényesen jártak el.

Toró Attila a rétyi fűrészüzem megépítése ellen folyamatosan tiltakozó Indigó csoport tagja viszont úgy véli, ha a minisztériumi ellenőrző csoport jóhiszeműen járt el egy sor rendellenességre deríthettek fényt, például, hogy az építkezést még az engedély kibocsátása előtt megkezdték.

„Függetlenül attól, hogy mit állapít meg a bizottság, mi áll majd a jelentésben, minden módon tiltakozni fogunk a beruházás ellen”, szögezte le Toró. Amint arról beszámoltunk, a környezetvédelmi minisztérium a Greenpeace januári bejelentése nyomán tartott ellenőrzést a Kovászna megyei környezetvédelmi hivatalnál.

(Kovács Blanka – slagerradio.ro)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?