SkillsHungary – Március elején lesz a fiatal ácsok és asztalosok versenye is

skillshungaryacsA Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) március 5-6-án rendezi meg a SkillsHungary 2014 fiatal szakemberek versenyét a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, amely egyben a EuroSkills és a WorldSkills nemzetközi szakmai versenyek hazai döntője – közölte a köztestület kedden az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint itt választják ki az elődöntőkön tovább jutott fiatal szakemberek közül azokat, akik Magyarországot képviselhetik a szakmák idei európai bajnokságán, a EuroSkills Lille rendezvényen, illetve a jövőre Brazíliában megrendezendő WorldSkills Sao Paulo 2015 világversenyen.

Az összesen 12 versenyszámban meghirdetett válogatóra több mint 300 versenyző jelentkezett.

A EuroSkills Lille 2014 versenyre hegesztő, villanyszerelő, asztalos, ács, fodrász, ápolás és gondozás, karbantartó tisztítóspecialista, felülettisztító specialista szakmákban, a WorldSkills Sao Paulo 2015 rendezvényre informatikai hálózati rendszeradminisztrátor, festő, díszítőfestő szakmákban választják ki a legjobbakat.

A rendezvényt a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja, látogatása díjtalan – tájékoztatott az MKIK.

Időpont:
2014. március 05. 09:00-17:00 Verseny
2014. március 06. 09:30-11:00 Eredményhirdetés

Helyszín: HUNGEXPO F pavilon

Az összesen 12 versenyszámban megrendezésre kerülő válogatóra a megadott jelentkezési határidőig, több mint 300 versenyző jelentkezett, ezért a legtöbb szakmában 2014. február 7-ig elődöntőkre is sor kerül.

A döntő során a következő szakmákban kerül sor versenyzők kiválasztására a két nemzetközi megmérettetésre:

EuroSkills Lille 2014: hegesztő, villanyszerelő, épületasztalos, bútorasztalos, faipari gépkezelő, ács, fodrász, ápoló és gondozó, karbantartó tisztítóspecialista, felülettisztító specialista.

WorldSkills Sao Paulo 2015: villanyszerelő; informatikai hálózati rendszeradminisztrátor és festő, díszítőfestő (Megjegyzés: a festő, díszítőfestő szakmában 2015-re és 2016-ra egyszerre válogatnak).

A fent felsoroltak mellett négy szakmában: kőműves, mechatronika, szépségápoló és virágkötő, pedig a tavalyról indulási jogot szerzett versenyzők szakmai bemutatóira kerül sor.

skillshungary

Az I. SkillsHungary Nemzeti Döntő szakmai szponzorai:
ÉVOSZ – Építőipari Vállalkozások Országos Szövetsége/ GYEMSZI – Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet/ Tooltechnic System és H-Didakt Kft./ Trilak Kft./ Hajas Kft./ Mátrai Hegesztéstechnikai és Szakképzési Kft./ HTTP-Alapítvány – Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány/ Festo Automatika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft./ Klebersberg Intézményfenntartó Központ Zalaegerszegi Tankerülete, Keszthelyi Asbóth Sándor Szakképző Iskola és Kollégium/ MATISZ – Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség és Tisztítás-technológiai Tudományok Intézete Kft./ Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt./ VVVMSZE – Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete

(MTI, skillshungary.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?