Jó gímszarvas-vadászati szezont zártak Veszprém megyében

szarvasA trófeabírálati eredmények azt igazolják, hogy a vadászatra jogosultak jó szezont zártak Veszprém megyében a későn kezdődő és a megszokottnál gyengébb bőgés ellenére.

Jó gímszarvas-vadászati szezont zártak Veszprém megyében: több mint 300 trófea lett érmes – tájékoztatta a Veszprém Megyei Kormányhivatal az MTI-t hétfőn.

A trófeabírálati eredmények azt igazolják, hogy a vadászatra jogosultak jó szezont zártak a későn kezdődő és a megszokottnál gyengébb bőgés ellenére – értékelte az idei gímszarvasbőgési szezont a Veszprém Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának vadászati és halászati osztályvezetője. Hárshegyi Márk hozzátette: csúszással kezdődött a hivatalosan szeptember elején induló gímszarvas-vadászati szezon, ugyanis csak a hónap második felétől tapasztalták a vadászok a bőgés beindulását.

Tájékoztatása szerint a trófeabírálaton bemutatott bikák közül 330 ért el érmes kategóriát, 14 arany-, 81 ezüst- és 235 bronzérmet. Az előző vadászati szezonban – ugyanezen értékelt időszakban – 350 gím trófea ért el érmes kategóriát, akkor két arany-, 85 ezüst és 263 bronzérem minősítés született. A 10 kilogramm trófeasúlyt meghaladó bikák száma 12 volt Veszprém megyében, amiből négy a 11 kilogrammot is meghaladta; a legnagyobb trófea elérte a 11,84 kilogrammot. A múlt évben a hatóság 10 kilogramm feletti trófeát nem bírált.

(MTI)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?