Narancssárga Fendt traktorok állnak szolgálatba a közútkezelőnél

fendt_kommunalis2Ez év októberétől 24 Fendt traktor áll munkába a közúti, karbantartási munkálatok során. A gépek közbeszerzési pályázat által kerülnek a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez, ahol padka és rézsűkaszákkal felszerelve tartják rendben a magyar utakat.

20 darab közepes teljesítményű és 4 darab nagyteljesítményű Fendt traktor kerül a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunális flottájába napokon belül. Az AXIÁL Kft. és a Hidrot Kft. nyerte meg azt a pályázatot, amely padkakasza, rézsűkasza adapterrel felszerelt eszközhordozó traktorok beszerzésére irányult. Ennek köszönhetően Magyarországon első ízben jelennek meg az utakon narancssárga Fendt erőgépek.

fendt_kommunalis

20 darab 313-as Fendt és 4 darab 516-os korszerű Fendt gép kerül közbeszerzési eljárás keretében a Magyar Közút 15 megyében található 24 telephelyére. A Fendt egyébként Nyugat-Európa legkeresettebb gépei között szerepel a közúti karbantartási munkálatokat végző traktorok sorában, és ez nem véletlen.

A német márka által szabadalmaztatott Vario hajtóműnek köszönhető, hogy az út szélén található különféle bóják, táblák, oszlopok megközelítése könnyedén kivitelezhető, de a mellette szóló érvek itt még nem érnek véget. Egy korábban már elvégzett teszt is jól példázza a martoberdorf-i gyártóközpontból kikerülő Fendt erőgépek elképesztő teljesítményét.

fendt_kommunalis2

Az üzemeltetési kísérlet során megállapították, hogy a Fendt traktorok munkateljesítménye majdnem háromszorosa a jelenleg, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. használatában lévő gépekéhez képest, és átlagosan mindössze csak fél literrel több üzemanyag-fogyasztással kell számolni alkalmazásukkal. Így a kényelmes kezelés és munkavégzés mellett kiemelendő, több mint 60 százalékkal alacsonyabb területegységre vetített üzemanyagköltséggel számolhatnak az üzemeltetők.

(Axiál Kft.)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?