Tragikus baleset Romániában – Farönkök csapták agyon a gyalogosokat (+Sokkoló videó)

ronkszallitohalalA két ember halálát okozó gázolónak nem volt tehergépjárműre érvényes jogosítványa, így akár börtönbe is zárhatják.

A Beszterce-Naszód megyei rendőrség szóvivője, Antonela Pop szerint a keddi, Tureacnál történt balesetben vétkes sofőrnek csupán B kategóriás hajtási engedélye volt, így nem is vezethette volna azt a teherautót, amiről rönkök estek le, két ember halálát okozva.

“A férfinak B kategóriás jogosítványa van, jelenleg a rendőrségen folyik a kihallgatása. Egyelőre nem vettük őrizetbe, de egy ilyen esetben börtönnel is sújtható a vétkes. A nyomozás folyamatban van, a fa kitermelését és szállítását végző cégnél is vizsgálódunk” – mondta a szóvivő.

A közúti törvénykönyv szerint egy jármű érvényes jogosítvány nélkül történő vezetése hat hónaptól három évig terjedő börtönbüntetéssel, vagy pénzbírsággal sújtható.

A balesetben egy, a 17-es országúton haladó teherszállító kamionról több rönk is leesett, két, a buszmegállóban várakozó férfit temetve maga alá. A jármű húszéves sofőrje ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt folyik a nyomozás.

(manna.ro/realitatea.net)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?