A magyar csapat nyerte a Fiatalok Európa Erdeiben tanulmányi versenyt

fiatal_erdeszek_europaSzeptember 25-én és 26-án rendezték meg Portugáliában, a Peneda-Geres Nemzeti Parkban a Fiatalok Európa Erdeiben (YPEF) nemzetközi tanulmányi verseny európai döntőjét, melyet a Baár-Madas Református Gimnázium Kozma Katica, Csobaji Lehel és Újvári Gergely alkotta csapata nyert meg, a második helyezett görög és a harmadik helyen végzett lengyel csapat előtt. A magyar csapat felkészülését Vetlényi Dávid tanár úr irányította.

A döntő összetett feladatai során összesen 100 pontot lehetett szerezni, melyből 85 pontot gyűjtve léphetett a dobogó legfelső fokára a magyar diákcsapat, 5 ponttal előzve meg a második görög és 6 ponttal a harmadik lengyel versenyzőket. Az YPEF hazai lebonyolítását – a Nemzetközi Szervezőbizottsággal együttműködve – és a magyar csapat európai döntős szereplését az Országos Erdészeti Egyesület koordinálja, támogatja. A verseny célja, hogy a résztvevő diákok megismerjék Európa országainak erdeit, az erdők természet- és környezetvédelemben betöltött szerepét, közelebb kerüljenek a fenntartható erdőgazdálkodáshoz.

fiatal_erdeszek_europa

Erdő-Mező Online megjegyzés:
Mindig óriási öröm ehhez hasonló, nagyszerű hírekkel szolgálni. Az Erdő-Mező Online szerkesztősége ezúton gratulál a győztes csapatnak, és további sok sikert kívánunk a fiataloknak és felkészítőiknek!

(Forrás: Országos Erdészeti Egyesület; YPEF, Kovácsevics Pál)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?