Vadat, halat és erdei gyümölcsöt hoztak az oroszok – Megnyílt az OMÉK! (+KÉPEK)

omek10Szeptember 18-án megnyitotta kapuit az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár a budapesti HUNGEXPO területén. A rendezvény megnyitóján köszöntőt mondott Orbán Viktor miniszterelnök, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, és a rendezvény díszvendége, Nyikolaj Fjodorov orosz agrárminiszter.

Minden egy helyen a 2013-as OMÉK-ról >>>
OMÉK 2013 Képgaléria >>>

Az erdőgazdálkodással foglalkozó kiállítókat az Erdő-Mező Online később részletesen is bemutatja, és videót láthatnak a rendezvényről!

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a gazdák ünnepének nevezte az OMÉK-ot. “Nemrég még demonstrálni kellett, most pedig egy kiállításon találkozhatunk a fővárosiakkal” – fogalmazott a miniszter.

omek2

Az idei OMÉK díszvendége Oroszország, és ezzel együtt Nyikolaj Fjodorov agrárminiszter, aki szintén szót kapott a megnyitón. A politikus elmondta; évente 7 százalékkal nő a magyar termékek Oroszországba szállítása, ami azt mutatja, hogy az oroszok szeretik a magyar termékeket. “Finomak és jó minőségűek” – fogalmazott Nyikolaj Fjodorov. Az oroszok az idei OMÉK díszvendégeként szarvashúst, szibériai halat, erdei gyümölcsöket is hoztak a rendezvényre.

omek3

“Egy olyan ország a vendégünk, amelyet az elmúlt száz évben többször is leírtak, de mindig fel tudott állni” – ezt már Orbán Viktor miniszterelnök mondta, aki beszédében a magyar föld fontosságát emelte ki. “A magyar mezőgazdaság jobban teljesít, mint korábban” – mondta a Fidesz vezetője.

omek4

OMÉK erdőgazdálkodó szemmel

Az idei OMÉK-on több állami erdőgazdaság is megmutatja magát az A pavilonban, de egyéb érdekességekkel is találkozhatnak az erdészek, erdőgazdálkodók. A Valkon 2007. Kft. standján például az erdészeti célokra kiváló Valtra traktorok várják az érdeklődőket.

omek36

A Hunduna Bt. az OMÉK idejére FAE erdészeti gépekkel készült.

omek51

Az iWood hasítógépeket, darabológépeket mutatott be a rendezvényen.

omek22

Az erdőgazdálkodással foglalkozó kiállítókat az Erdő-Mező Online később részletesen is bemutatja, és videót láthatnak a rendezvényről!

omek13

omek20

 (Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?