Bemutatkozik az új LKT – az innoLignumra érkezett meg az első gép (+KÉPEK)

lkt1Egy igazi gépújdonságnak is helyet adott az idei innoLignum Sopron kiállítás. Az Erdőgép Kft. standján ugyanis hazánkban első alkalommal mutatták be a legújabb LKT-t, amely a gyár 27. ilyen gépe. A tél folyamán gyakorlatban is bemutatják majd a közönségnek!


Minden egy helyen az innoLingum Sopron 2013 kiállításról >>>

Az Erdőgép Kft. a Sefag Zrt. leányvállalataként erdészeti eszközök forgalmazásával foglalkozik; ráadásul a cég a magyar erdőkben népszerű LKT erdészeti gépek kizárólagos hazai forgalmazója is. A cég ennek megfelelően a 2013-as innoLingum Sopron erdészeti és faipari kiállításon egy LKT-t állított ki a standján – és nem is akármilyet! A kiállított, új LKT ugyanis az első Magyarországon, és Sopronban debütált. “Az EU normáknak teljesen megfelelő gépet látunk itt az innoLignum Sopron kiállításon, amely ráadásul teljesen új. Ezt az LKT-t szerdán este raktuk le itt, egyenesen a gyárból jött” – mondta el az Erdő-Mező Online portálnak Debity József, az Erdőgép Kft. ügyvezető igazgatója.

lkt4

“Nagyon sok LKT működik az ország területén, az erdészeti fakitermelés egyik alapvető gépe a vonszolásos technológia kapcsán. Az elmúlt két évben a gyártó komoly fejlesztéseket végzett el a gépen. A régi technológia nem felelt meg az EU környezetvédelmi normáinak, így az LKT megújult. JCB motorral, erősített váltóval, erősített hidakkal, lamella fékes hídrendszerrel és kétszer 8 tonnás csörlővel van felszerelve. A régi LKT-hoz képest ez már 30-40 százalékkal kevesebbet fogyaszt, és jóval nagyobb a nyomaték is. A csörlővontatási sebesség 1,6 m/s” – mutatta be a gépet a szakember.

lkt3

Hozzátette; az új LKT fülkéje is megújult, így már az is megfelel az EU előírásainak. Ez a biztonsági fülke és az üvegrendszer megvédi a vezetőt abban az esetben is, ha a gép felborul, fejre áll.

Az új LKT iránt nagy az érdeklődés, ám a Sopronban kiállított gép még csak a 27., Magyarországon pedig mindössze az első. Németországban, Svájcban, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban már működnek.

lkt2

“A Martimex Alfa-val úgy döntöttünk, hogy Magyarországon is bemutatjuk a gépet. Olyan szerződést kötöttünk, hogy egy évig tesztelni fogjuk a terméket. Ennek a gépnek már tulajdonosa is van, és a zselici erdőkben fogjuk kipróbálni. Erre egy kidolgozott, előre megtervezett programunk van” – árulta el az Erdő-Mező Online portálnak Debity József. Az Erdőgép Kft. standján álló újdonság a rendezvényt követően néhány napon belül már  dolgozni is fog Somogy megyében.

innolignum5

Az új LKT-t az innoLignum után néhány hónapon belül gyakorlatban is láthatják majd az erdőgazdálkodók. “Ősszel szűkebb körben, Somogy megyében fogjuk bemutatni, télen pedig a Nyugat-magyarországi Egyetemen az erdészeti és műszaki szakosztály szervez majd egy országos szintű rendezvényt” – tudtuk meg Debity Józseftől. A bemutatókkal kapcsolatos információkat várhatóan az Erdő-Mező Online is közzé teszi majd!

lkt1

Videós tudósítás az innoLignum Sopron kiállításról:

(Gribek Dániel – Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?