Az EiFo cég Titan ProLine Plus erdészeti csörlője és darus Palms rönkszállító kocsija

6. Eifo FA 400-6cl Az Offenburg-i „Forst Live 2013” kiállításon az erdészeti gépek és részegységeik gyártására szakosodott EiFo Forsttechnik GmbH több újdonságot is bemutatott.

Az erőgépek hátsó függesztő szerkezetére kapcsolható Titan SW (Seilwinde) 650 ProLine Plus erdészeti csörlő 6,5 tonna húzóerőt fejt ki, és a könnyen kezelhető tengelykapcsolójával működtethető. Gyártói megadás szerint alacsonyabb hidraulikus nyomás is elég a húzóerő teljes kifejtéséhez. Az erdészeti csörlő hátsó tolólapja 1,85 m széles. A Teufelberger gyártmányú (F30 típusú), 11,5 mm átmérőjű, nagy (143 kN/m) szakítószilárdságú vontatókötél egy bemart, spirálmenetes dobra csévélődik fel. A csörlőt gyárilag látják el biztonsági felszereléssel és (igény esetén) rádióvezérléssel.

6. Eifo FA 400-6

Egy másik újdonság a Palms sorozat legkisebb, FA 400/6 típusjelű erdészeti rönkszállító kocsija. A pótkocsi hasznos terhelhetősége 5,3 t. Ez a rönkszállító pótkocsi 6 t megengedett összes tömegével – a gyártói megadás szerint – akár 45 LE teljesítményű traktorral is vontatható. A rönkszállító kocsi FKD 400 típusú darujának maximális kinyúlása (hatótávolsága) 4,20 m, emelőképessége kereken 300 kg. A pótkocsi alapfelszereltségében hidraulikus támasztólábakkal, tandem boogie-tengellyel és világítóberendezéssel is ellátott.

A hír az AgrárUnió szaklap augusztusi számában jelent meg! A lap cikkei IDE kattintva érhetőek el >>>

(www.eifo.de)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?