Erdészeti Ural és Kraz teherautó a Traktorhúzó Versenyen Hajdúböszörményben (+Videók)

uralteherautoEgy erdészeti Ural teherautó és egy Kraz is megküzdött a hétvégi Traktorhúzó Versenyen Hajdúböszörményben az amatőrök között. A szívós gépeken végül kifogott a több tonnás vontatmány, de így is sokáig húzta azt. Még videó is készült róla!

2012-ben a Kraz teherautó fantasztikusan húzott Hajdúböszörményben, akkor nem fogott ki rajta a súlypad:

MTI hír a profi versenyről:

A Traktorhúzó Európa Kupa versenysorozatának egyedüli magyarországi és kelet-európai állomásán, Hajdúböszörményben vasárnap rendezték meg a 4,5 tonnás Modified versenytraktorok futamát, amelyen négy országból hét versenytraktor indult.

A tízezer lőerős monstrumok 24 tonnás súlypad elhúzásában versenyeztek, s a holland, német, belga és olasz csapatok közül a dobogó mindhárom fokára holland versenyzők állhattak – közölte Bertalan Imre, a verseny főszervezője az MTI-vel.

A 4,5 tonnás traktorok versenyét az Inter Techno Lambada nevű traktor (Hollandia) nyerte. Második lett a Simply Irresistibie (Hollandia), a harmadik helyen a Whispering Giant (Hollandia) végzett.

Jan Buitenhuis, a Nemzetközi Traktorhúzó Szövetség elnöke a hajdúböszörményi traktorhúzó verseny kapcsán szombaton tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy szerinte Európa egyik legjobb versenypályáján mérhették össze tudásukat a csapatok.

Szombaton a SuperStock kategóriában 2-3 ezer lóerő teljesítményű traktorokkal kellett a 20-22 tonnás súlypadot elhúzniuk a versenyzőknek. A kilenc indulóból nyolcnak sikerült végighúznia a selejtezőben 100 méteren át a súlypadot, miután hét holland és egy dán csapat jutott a döntőbe.

A versenyt a Mitas All or Nothing nevű traktor nyerte (Hollandia). Második lett a Zeinstra New Born Deere (Hollandia), a harmadik helyen végzett a BE-Combi Incredible Deere (Hollandia).

Mivel a SuperStock kategóriában az idén ez volt az utolsó európai verseny, Hajdúböszörményben hirdették ki az összesített végeredményt. Az idei SuperStock versenyből a Zeinstra New Born Deere (Hollandia) került ki győztesen.

(MTI; Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?