Megosztva – 90 éves a rönkszállítóval induló Kenworth Truck Company

Kenworth logging truckIdén ünnepli fennállásának 90. évfordulóját a DAF amerikai testvérmárkája, a Kenworth Truck Company. Harry W. Kent és Edgar K. Worthington ugyanis 1923-ban társultak azzal a céllal, hogy megalkossanak egy rönkszállító teherautót a fakitermelő-ipar számára.

Az így megszületett gépkocsit vezetéknevük összeolvasztásával Kenworthnek nevezték el. Azóta több mint 900 ezer Kenworth teherautó készült el, amelyek mindig is a minőséget, az innovációt és a fejlett műszaki megoldásokat képviselték.

kenworth_ronkszallito

„Az elmúlt 90 év során a Kenworth vezető szerepet töltött be az üzemanyag-hatékonyabb, termelékenyebb és gazdaságosabb üzemelésű tehergépkocsik fejlesztése terén. A Kenworth méltán büszkélkedhet iparági vívmányaival és kiváló termékeivel, amelyek világszerte ügyfeleink javára váltak.” – mondta Gary Moore, a Kenworth vezérigazgatója és a PACCAR alelnöke a jubileum alkalmából.

Kiváló példája mindezeknek, hogy a Kenworth 1996 óta gyárt cseppfolyós földgázzal (LNG), illetve sűrített földgázzal (CNG) hajtott teherautókat a hosszú távú, a regionális és az építőipari alkalmazások számára egyaránt. Ezek a járművek 9, 12 és 15 literes motorokkal rendelhetők.

Kenworth logging truck

Az Erdő-Mező Online Megosztva cikksorozatában olyan érdekességekről számolunk be, amelyet aktuálisan egy-egy cég, társaság oszt meg a Facebookon az erdőgazdálkodással, faiparral kapcsolatban. Ezt a bejegyzést a DAF – Hungarotruck Kft. oldalán találtuk!

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?