Nagy sikerrel zárult a favágó verseny Keszegen (+VIDEÓ)

keszeg_favagoAz idei évben is nagy sikerrel zárult a Keszegen megrendezett Favágó verseny. A felnőtteken kívül a gyerekek és a hölgyek is kipróbálhatták erejüket, ügyességüket a számos verseny közepette.

A verseny megnyitása  – a főtámogató képviselője Gémesi József (Stihl Kft.) – után már el is kezdődtek a színes programok. A 19 négy fős csapat három összetett versenyszámban mérte össze az erejét, amelyek imitálták az erdei körülmények között végzett fakitermelési munkákat. A láncszereléstől a  daraboláson át a gallyazásig motorfűrésszel, baltával és kézi fűrésszel is összemérték tudásukat, ami láthatóan kimerítő feladat volt a rekkenő hőségben. A kiváló versenyt végig buzdította a nagyszerű közönség, aminek a végén a Dél Alföldi favágók (Bozsó Zoltán, Rittinger Róbert, aki a Timbersportban is versenyez, Zsótér Zoltán, Mészáros Gergő) csapata örülhetett legjobban. A pontelőnyük minimális volt a második helyezett Ipoly Erdő Diósjenői csapata (Bakó László, Bakó András, Bakó László, Horváth Zsolt) előtt. A harmadik helyezést pedig a Miskolci Tűzoltók (Pankotai Zoltán, Rózsa Béla, Csáti Szabolcs Gerőcs János) érték el.

A jó hangulatú verseny közben a Timbersport kiválóságai (Juhász István, Bakó László) ámították el bemutatójukkal a nagyérdeműt. Juhász István a 2012-es világbajnokságon egyéni versenyben a 11. helyen végzett, ami szinte hihetetlen teljesítmény.

A folyamatos gyerek programok, a látványos bemutatók és a versenyek felejthetetlen élményt és jó betekintést adtak a fakitermelők, erdőgazdálkodók nehéz munkájába.

(ipolyerdo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?