Nemzetközi szaktekintélyek nézték meg a leendő vadászati múzeumot Hatvanban

204317_hatvanMarghescu Tamás, a nemzetközi vadászati szövetség igazgatója a múzeum egyediségét abban látja, hogy összetettebben mutatja be a témát, mint Európában bármely más intézmény.

Külföldi szakemberek tekintették meg a Grassalkovich-kastélyban zajló munkálatokat, aminek eredményeként jövőre átadhatják a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumot. A vendégeket Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, polgármester és Nagy Ferenc, a beruházó kft. ügyvezető igazgatója kalauzolta. A szakértők megismerkedtek a kastély történetével is.

Claude d’Anthenaise, a párizsi vadászati és természeti múzeum igazgatója azért is tartja jelentősnek a hatvani beruházást, mert itt a látogatók természetközeli tapasztalatot is szerezhetnek majd a vadászatról.

Hozzátette: tervezik, hogy az európai vadászati kiállítóterek között szorosabb együttműködést alakítanak ki, amelynek fontos pillére lesz a megyénkbeli létesítmény. Marghescu Tamás, a nemzetközi vadászati szövetség igazgatója a hatvani múzeum egyediségét abban látja, hogy összetettebben mutatja be a témát, mint Európában bármely más intézmény. Szabó Zsolt szerint a szakemberek elismerő szavai megerősítették a város vezetését, hogy jó úton haladnak.

Az épületben kezdődik a vakolás, ősszel az első kiállítási tárgyak is megérkeznek.

(heol.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?