Összefogás az erdészek és a tűzoltók között

spain8Az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakközépiskolában elhangzott szakmai előadásokat követően az erdőben a tűzoltók gyakorlatban is kipróbálhatták a megszerzett térinformatikai ismereteket.

“A navigációs berendezések gyors és hatékony beavatkozást tesznek lehetővé” – mondta el a gyakorlat résztvevőit köszöntve Szatmári Imre ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, kiemelve annak fontosságát, hogy az erdészettel kialakított együttműködés keretében az erdészeti térképeinek térinformatikai feldolgozását követően a tűzoltó egységek még pontosabban tudnak a beavatkozások helyszíneire érkezni az erdőben kialakuló tüzek esetében.

“Az erdészet számára is fontos, hogy a két szervezet tagjai megismerjék egymás szakterületét” – szögezte le Fazekas József, a DALERD Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese, majd a gyakorlatot irányító Hallai Zsolt tű. őrnagy, megyei tűzoltósági főfelügyelő kifejtette: a tűzoltás során nemcsak a nyiladékokat kell ismerni a beavatkozó egységeknek, hanem az erdőben lévő létesítményeket és építményeket is, amelyeknek mentése a katasztrófavédelem feladata egy esetleges erdőtűz esetén.

Az előadásokat követően a gyakorlatban részt vevő négy egységnek a rádión megkapott GPS koordináták alapján kellett az erdőben kijelölt tájékozódási pontokat a navigációs eszközöket alkalmazva megtalálni, miközben az irányító központban figyelemmel kísérték mozgásukat, és újabb koordinátákkal látták el őket.

(szegedma,hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?