Erdő-Mező Videó: Ilyenek a Fliegl erdészeti gépei (VIDEÓ!)

SAMSUNGAz Erdő-Mező Online korábban már beszámolt arról, hogy június elején átadták a Fliegl új németországi gyárát Mühldorfban. Akkor fényképes beszámolóval készültünk. Most egy rövid videóban mutatjuk meg a Fliegl erdészeti gépeit, amelyek a gyáravató során várták az érdeklődőket, és részletesen bemutatjuk a FLIEGL HRW rönkszállító tandem pótkocsit.

Korábbi cikkünk Mühldorfból >>>
Képgaléria a Mühldorfban bemutatott erdészeti gépekről >>>

Fliegl rönkszállító pótkocsi: erős tapadás, nagy vonóerő

A hidraulikus tengelyeltolás nagy fordulékonyságot eredményez.

Nagy terhek, terjedelmes áruk, nehéz terepviszonyok – régen a rönkszállítás nehéz munka volt. A Fliegl innovatív rönkszállító pótkocsijával azonban a rönkszállítás még soha sem volt ilyen egyszerű és kényelmes az erdészeti vállalkozások számára.

felieglpotkocsi1

Az új rönkszállító pótkocsi fejlesztése során a Fliegl tervezői szorosan együttműködtek a tapasztalt felhasználókkal. A legfontosabb eredmény a hidraulikusan eltolható tengely, amely egy igazi újítás és minden Fliegl rönkszállító pótkocsihoz opcionálisan rendelhető. A futóműaggregátot 50 cm-rel előre vagy hátra lehet tolni kényelmesen a kabinból működtetve, még menet közben is. Rakománytól függően a traktor és a rönkszállító pótkocsi közötti súlyeloszlás ez által tökéletesen állítható és a vontató hátsó tengelyének trakciója a pótkocsi tengelyének visszatolásával növelhető. Ez fontos előny, különösen nehéz terepen. Nedves talajon, lombon, havas úton vagy lejtős terepen a rönkszállítás így sokkal biztonságosabbá válik. Fák között vagy tarvágásokon a Fliegl rönkszállító pótkocsi ügyesen kanyarog a célba. A fordulékonyságot a hidraulikusan működtetett lengő vonórúd is elősegíti, mellesleg az erdő talajának is kedvez; ahol nem feneklik meg a pótkocsi, ott a talaj is sértetlen marad.

SAMSUNG

A Fliegl rönkszállító pótkocsik alvázkiviteltől függően 8, 11 vagy 13 t össztömegűek. A daru (6,5 m vagy 7,7 m kitolás) a mozgékonyságot az erővel kombinálja: 360°-ban forgatható, az emelési kapacitása mintegy 40 kNm, Maximális kinyúlásnál a 6,5 m-es daru emelőereje (nettó) 600 kg; a 7,7 m-es darué pedig 500 kg.

A Fliegl rönkszállító pótkocsi alváza egymásba csúszó zártszelvényes felépítésű és horganyzott kivitelű. A HRW 11 típustól egy 1500 mm-es kihúzható kerettel és fogasléccel és 5. rakoncapárral van felszerelve szériában. Négy betűzhető- és forgatható rakoncapár lekötőfülekkel biztosítják a rakományt. A széles hidraulikusan lehajtható „pillangó” támasztólábak maximális stabilitást biztosítanak.

felieglpotkocsi2

Azért, hogy a Fliegl rönkszállító pótkocsik minden célra tökéletesen alkalmazhatók legyenek, a kiegészítő felszerelések széles választéka áll a vevők rendelkezésére, úgy, mint daruvezérlés, vonórudazat felfüggesztés, felnik, gumik egyedileg választhatók. Hidraulikus fékkel, légfékkel vagy kombináltan is rendelhetők. Kívánságra a Fliegl többek között felszerel bélelő burkolatot a tűzifa és ágfa szállítására vagy éppen emelhető kezelőpódiumot.

Vontatás, erő, biztonság, kényelem – a Fliegl rönkszállító pótkocsik megbízható partnerek rönkszállításban.

(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?