Erdő-Mező Portré: Márki Károly – Valtrával és FAE zúzóval a vezetékek alatt (+Képek)

valtraclAz Erdő-Mező Portré sorozatunkban erdőgazdálkodókat, erdészeti tevékenységet végzőket mutatunk be. Első cikkünkben Márki Károllyal ismerkedhetnek meg.

A Karcagon élő, 37 éves Márki Károly egy erdészeti vállalkozásnál dolgozik, amely a magasfeszültségű vezetékek alól irtja a fákat.  “Az én feladatom, hogy a zúzóval, amit lehet, kizúzzak, illetve a tuskót is kimaratom” – mesélte a gépkezelő, aki másfél éve végzi ezt a munkát. “Előtte a mezőgazdaságban dolgoztam, de itt jobban érzem magam. 10 évig mezőőr voltam, ez a szakmám is”.

Ezt a munkát egy Valtra-Valmet 8550 típusú traktorral és egy FAE-SSL 200 típusú erdészeti zúzóval végzi, amelyről több képet is küldött az Erdő-Mező Online számára.

valtra5

“A traktorban 4800 üzemóra van és 13 éves. Semmi komoly gond nincs vele, és a zúzóról sem tudok rosszat mondani. A gyári adat szerint 30 centiméter átmérőig lehet vele dönteni, de azt még nem próbáltam. Egyébként ez a zúzó talajmaró is egyben, így a tuskót is felmarja akár 30 centiméter mélységben, de ezzel az a tapasztalatom, hogy a 160 lóerő kevés neki” – mutatta be a képeken látható gépeket Márki Károly.

valtra4

valtra1

valtra2

valtra3

valtra6
(Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?