Magyar siker a svédországi ELMIA WOOD erdészeti kiállításon

elmiawood2013A farakat valós tömör térfogatának meghatározását szolgáló eszköz, valamint a falopás-gátló biztonságtechnikai rendszer iránt volt a magyar kínálatból a legnagyobb érdeklődés a svédországi Jönköpingben megrendezett ELMIA WOOD nemzetközi erdészeti kiállításon – közölte a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) az MTI-vel.

A kiállításon szereplő hat magyar cég a HITA támogatásával jutott ki a seregszemlére.

A lengyel erdészeti tudományos intézet együttműködési lehetőséget ajánlott fel a Nyugat-magyarországi Egyetem Innovációs Központjának, a mobil tömör térfogat-meghatározó rendszer ottani alkalmazására. A falopás-gátlóra pedig svéd, holland, lengyel, brazil, ír, ausztrál és izlandi cégektől is érkezett vételi ajánlat.

elmia-wood-volvo

ProfitLine cikk:

Az idén első alkalommal kaptak lehetőséget magyar vállalkozások, hogy a június 5-8. között Jönköpingben megrendezett ELMIA WOOD nemzetközi erdészeti kiállításon bemutathassák legújabb fejlesztéseiket. A hat magyar cég, mely a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával vett részt a kiállításon, szakmai és üzleti szempontból is eredményesnek ítélte a rangos seregszemlén való megjelenést.

Kereskedői, viszonteladói érdeklődések elsősorban az Egyesült Államokból, Németországból, Franciaországból és Finnországból érkeztek.

A lengyel erdészeti tudományos intézet együttműködési lehetőséget ajánlott fel a Nyugat-magyarországi Egyetem Innovációs Központjának az innovatív mobil sarangfelmérő eszköz lengyelországi alkalmazásával kapcsolatban. A termék az erdőgazdálkodásban és a hengeres fa kereskedelemben egy hosszú ideje problémát jelentő feladatot old meg, a rakat valós tömör fatérfogatának meghatározásában.

A másik népszerű magyar termék az erdőgazdaságok számára igen hasznos falopás-gátló biztonságtechnikai rendszer volt, melyre konkrét vételi ajánlatok érkeztek svéd, holland, lengyel, brazil, ír, ausztrál és izlandi cégektől is.

(MTI, profitline.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?