„Erdőink sivataggá válnak” – Demonstrációt szervez a Hajdúhadházi Erdőbirtokossági Társulat

b_hadhazon_betelt_a_pohar,_a_tolvajlas_ellen_tuntet_a_varos„Erdőink sivataggá válnak, menekül az értelmiség, a rendőrség tehetetlen, teljes a kilátástalanság” – tüntetést szervez a hajdúhadházi erdőbirtokosság.

Nagyszabású demonstrációt szervez a Hajdúhadházi Erdőbirtokossági Társulat április 26-ra, péntekre a kritikán aluli közbiztonság, a rohamosan szaporodó falopások, az erkölcsi züllés ellen tiltakozásul. A társaság „meghívót” szórt szét az erdőtulajdonosok körében a településen, de természetesen másokat is várnak a megmozdulásra. A polgármestertől azonnali intézkedéseket követelnek a közbiztonság javítása érdekében, az illetékes hatóságtól pedig több rendőrt, járőrt kérnek Hadházra, ahol csak ezen a télen több hektár erdőt irtottak ki a fatolvajok.

Az erdőbirtokosság megállapítása szerint a falopások egyre nagyobb méreteket öltenek, és ha ennek nem vetnek véget, akkor a hadházi erdőség néhány év múlva sivataggá válik. Követelik, hogy a fatolvajokat szigorúbban büntessék, a jelenlegi gyakorlat ugyanis az, hogy ha valakit tetten érnek, akkor az másnap ugyanott vágja a fát, fittyet hányva az erdőtulajdonosnak, de már a rendőrségnek sincs elrettentő ereje, tekintélye. A fatolvajok egyre pofátlanabbak, és egyre többen vannak – írja a tüntetésre szóló felhívásban az Hajdúhadházi Erdőbirtokossági Társulat.

A megmozduláson petíciót fogalmaznak meg és íratnak alá a közrend és a közbiztonság érdekében, továbbá felhívják az illetékesek figyelmét, hogy a városból menekül az értelmiség, aki teheti, máshová járatja iskolába a gyerekét, a hadházi ingatlanok a bűnözés miatt elértéktelenedtek és a falopásokkal együtt immár nem csak gazdasági, hanem a természeti értékeiket, javaikat is elrabolják.

Az április 26-án, pénteken délben kezdődő tüntetésen a petíciót átadják a városházán, majd az egyik letarolt erdő helyszínére vonul a tömeg, hogy mindenki a saját szemével lássa a borzalmas természeti pusztítást.

Az ügyben kapcsán kíváncsiak vagyunk a hadházi polgármester, Csáfordi Dénes véleményére, de egyelőre nem sikerült utolérni.

(civishir.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?