Ilyen lehet a Kia/Hyundai pick-up

kiaValószínűleg már nem sokáig hagyja kiaknázatlanul a Kia/Hyundai páros a továbbra is jövedelmező pick-up kategóriát: koncepciómodell már van, a gyártást még egy kicsit halogatják.

Hosszabb ideje vissza-visszatérő terv a koreai gyártónál egy saját pic-up készítése, különösen az amerikai piac nyomása miatt foglalkoznak most ismét komolyan a témával. Az amerikai kereskedések ugyanis folyamatosan követelik a tengerentúlon igencsak népszerű kategória Hyundai/Kia emblémás tagját, mivel anélkül a piac egy igen fontos szeletéről maradnak le.

A koreaiak is érzik, hogy lépni kellene, nem véletlen a már korábban elkészült a Kia KCV4 Mojave koncepció, de egyelőre még nem dőlt el véglegesen, hogy mikor érkezik a koreai haszongépjármű.

khp_01

A konszern alelnöke maga is elismerte, hogy egyre sürgetőbb lenne a modelltípus gyártásba helyezése, de még a cégen belül is vannak kérdések. Többek között az, hogy az Európában is szép számban fogyó, kisebb pick-uppal, vagy a kifejezetten az USA piacaira szánt nagyobb modellel rukkoljanak elő.

khp_09

Lee In-Cheol hozzátette: értik a kereskedőik sürgetését, ugyanakkor a többek között erre a kategóriára egészen 2021-ig kivetett 25 százalékos amerikai vámköltség (az USA-Dél-Korea kereskedelmi megállapodás részeként) egyelőre olyan hátrányt jelent, amellyel nem szeretne versenybe szállni a koreai gyártó az amerikai piacon.

Ennek megfelelően egy kisebb, „európai” pick-up jó eséllyel hamarabb bekerül majd a Kia és Hyundai kínálatában, hiszen az öreg kontinensen kívül a feltörekvő és továbbra is jól teljesítő piacokon is hiánycikk a koreai kisteherautó.

kia

(autostat.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?