Ez nem volt szép – Szétszedte a traktoros a táblát, mielőtt felavatták volna

196493_tablaElakadt a hóban egy traktoros, és a jelek szerint úgy segített magán, hogy a tanösvény táblájáról lefeszegette a tetődeszkákat, és azokat kerékalátétnek használta. A felavatást épp aznapra tervezték.

Szétverték a kialakított tanösvény egyik tájékoztató tábláját Paks határában, Ürgemezőn a hét végén. Sáfrány Szilvia, a természetvédelmi munkájáról ismert Ökocsiga Egyesület képviselője jelezte, hogy a sok társadalmi munka árán nem régiben elkészült tanösvény információs tábláját minden bizonnyal kerékalátétnek használta egy traktoros. Az eset március 16-án délidőben történt.

– A nyomok alapján egyértelműsíthető, hogy egy traktor próbált eljutni a felüljáró irányából Biritó felé, azonban a homokos úton az időjárási körülmények miatt elakadt. A kedves járművezető a traktort úgy tudta kiszabadítani, hogy az első tanösvénytábláról lefeszítette, leverte a tetődeszkákat és ezt tette a kerekek alá – számolt be Sáfrány Szilvia. A táblában 70 ezer forint kár keletkezett, de a traktoros az útról is letért, védett növényeket taposva el. Ilyen például az apró nőszirom, amelynek természetvédelmi értéke tövenként ötezer forint.

Sáfrány Szilvia emlékeztetett rá, hogy a táblarendszer fél éve lett felújítva, avatását éppen arra a napra tervezték, amikor a rongálás történt. Az ügyben rendőrségi feljelentést tesznek, egyben kérik, jelentkezzen az, aki használható információkkal rendelkezik a történtekről.

(teol.hu)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?