Öt erdőtervezési körzet közjóléti fejlesztési tervét készítette el a NÉBIH

erdooooMint arról az Erdő-Mező Online már korábban beszámolt, első ízben öt erdőtervezési körzet közjóléti fejlesztési tervét készítette el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Erdészeti Igazgatósága. A szervezet közleménye alább!

Öt erdőtervezési körzet közjóléti fejlesztési tervét készítette el a NÉBIH

Első ízben öt erdőtervezési körzet közjóléti fejlesztési tervét készítette el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Erdészeti Igazgatósága. Az Alpokaljai, Budapesti, Gemenci, Kab-hegyi és Pilisi-Visegrádi körzetekre vonatkozó tervekben az erdei közjóléti – például sportolási, turisztikai, üdülési, oktatási – funkciók fejlesztéséről és összehangolásáról olvashatók részletes javaslatok.

Az erdők közjóléti hatásai, a sokrétű sportolási, turisztikai, üdülési, valamint oktatási és kutatási funkciói az utóbbi évtizedekben jelentősen felértékelődtek. E funkciók érvényesülésének biztosítására a 2009. évi XXXVII. törvény körzeti közjóléti fejlesztési tervek készítését írja elő. Ezen előírásnak tett most eleget az Erdészeti Igazgatóság az első öt terv elkészítésével.

A kiválasztott körzetek közjóléti szempontból nagy jelentőséggel bírnak, ezért szükségessé vált az erdei közjóléti funkciók fejlesztése és összehangolása. A kiadványok, melyek letölthetők a NÉBIH honlapjáról, elsősorban tapasztalatszerzési, döntés-előkészítési céllal készültek. Az anyagokat az érintett körzetekben lakossági fórumokon is bemutatták a hatóság szakemberei, s azok fogadtatása kedvező volt.

A tervekben, az aktuális közjóléti állapot felvázolása mellett, a fejlesztések – erdészeti igazgatás által javasolt – irányairól is szó esik, a fontosabb létesítmények bemutatásával pedig a turisztikai programkínálatot szélesíti.

Az NÉBIH Erdészeti Igazgatóság a jövőben további tervek elkészítését is tervezi.

(NÉBIH – Erdészeti Igazgatóság)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?