Új igazgatója van a Hortobágyi Nemzeti Parkhoz került génmegőrzőnek

hortobagyA Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosát, Szabó Csabát nevezte ki a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. élére.

Szilágyi Gábor elmondta: a génmegőrző új igazgatójának elsődleges feladata lesz hozzájárulni az állami természetvédelmi és génmegőrzési feladatok eddiginél hatékonyabb ellátásához, és az elsődlegesen természetvédelmi célokat szolgáló állami vagyonnal való hatékonyabb gazdálkodás megvalósításához.

A kormány agrár- és birtokpolitikai célkitűzéseinek a térség gazdálkodói körében történő hatékonyabb érvényesítéséhez szükséges intézkedések és döntések meghozatala is az új vezető feladata lesz – tette hozzá a nemzeti park igazgatója.

A kormányhatározatnak megfelelően március 1-től egy kézben összpontosul az állami társaság szakmai és tulajdonosi irányítása.

Annak érdekében, hogy a kormánydöntésben meghatározott célok megvalósulhassanak, az ügyvezetői feladatok pénteki átadás-átvételével egyidejűleg megkezdődött a cég elmúlt öt évben végzett tevékenységének szakmai és pénzügyi átvilágítása – mondta Szilágyi Gábor.

(MTI)

erdomezolike

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?