Vaddisznó tört krumplival

Vaddisznó tört krumplival

Készítette Szerkesztő Közzétéve: február 28, 2013

  • Mennyiség: 5-7 Adag

(Baráth Barna receptje)

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst fél gyufaskatulyánál is apróbb darabokra vagdalom, és ha kan volt vagy öreg, megabárolom (fokhagymával, babérlevéllel, sóval vagy ecettel felforralt víz, amelyben az erős illatú húsokat puhítják, illatukat, ízüket puhítják).
  2. Utána sok hagymával pirított zsírban odateszem, megszórom kevés piros paprikával, kavarom és melegítem, aztán öntök rá annyi vizet, hogy jócskán ellepje.
  3. Fedő alatt főzöm, majd sütöm. Amikor nagyon serceg a zsír, hogy le ne égjen, egy-egy csepp vizet löttyintek alá.
  4. Közben hajában megfőzöm a krumplit; mikor mennyit: sok húshoz kevesebbet, kevéshez többet. Amikor megfőtt, meghámozom és fakanállal teljesen összetöröm, összepasszírozom.
  5. Közben a pörkölt alól két-három evőkanálnyi zaftos zsírt keverek hozzá.
  6. Külön tálalom a pörkölthöz, annak piros zsírjából még meg-meglocsolva. Azon melegében a legfinomabb.

    Hozzászólások

    hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?